Balçova'da 3 bin 500 fidan dağıtıldı Balçova'da 3 bin 500 fidan dağıtıldı
 Balçova Sevgi Yolu'nu İzmir'in nadide gece pazarlarından birisi haline getireceğini ifade eden Aksakal Kayacan "Böylesine güzel bir sokak kendi kaderine terk edilemez" dedi. 


DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan seçim çalışmaları kapsamında son olarak Balçova Sevgi Yolu esnafını ziyaret etti. Esnafı dolaşarak destek isteyen Aksakal Kayacan, Sevgi Yolu'nun Balçova'nın kanayan bir yarası olduğunu söyledi. Beton yığınları arasında sıkışmış olan Sevgi Yolu'nun esnafının zor durumda olduğunu belirten Aksakal Kayacan "Belediye Başkanı olduğumda Sevgi Yolu'nu İzmir'in nadide gece pazarlarından birisi haline getireceğim.

Gece 12'ye kadar yaşayan ışıl ışıl bir Sevgi yolu yaratacağım. Burayı kitapçıların, hediyelik eşyacıların yer aldığı, el sanatlarının sergilendiği şirin bir çarşı haline getireceğim" dedi.
Sevgi Yolu'nun trafiğe tamamen kapalı olduğuna ve bu durumun ciddi anlamda risk teşkil ettiğine dikkat çeken Aksakal Kayacan şöyle konuştu: "Bu sokağın belirli araçlar için trafiğe açılması gerekiyor. Bir yangın olsa itfaiye, hasta olsa ambulans giremiyor. Esnaf mal indirip bindirirken güçlük çekiyor.

Sevgi Yolu'nu günün belli saatlerinde, butona basıldığında taşıyıcıların ve belli araçların girebileceği şık ve modern bir çarşı haline getirmek istiyorum. Balçova esnafının yüzünün gülebilmesi için bu tip projelere ihtiyaç var. Buranın canlanması, Balçova esnafının ayağa kalkması demektir."
Aksakal Kayacan, Ata Caddesi, Sakarya Caddesi ve Sevgi Yolu'nun Balçova'nın can damarı olduğunu belirterek bu alanların konser, mini festival gibi çeşitli etkinliklerle ve çevre düzenlemeleri ile canlandırılması gerektiğini söyledi. Balçova'nın ve Balçova esnafının 10 yıldır hizmete hasret kaldığını vurgulayan Aksakal Kayacan "Balçova esnafına sahip çıkmak benim boynumun borcudur" dedi.

Editör: TE Bilişim