Karşıyaka’dan Hatay’a yardım köprüsü Karşıyaka’dan Hatay’a yardım köprüsü
Karşıyaka Belediyesi’nin “En Güzel Balkon-Bahçe Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri, Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda düzenlenen törenle Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından verildi. Törende, “Taksim Gezi Parkı” için eylem yapan çevredeki, vatandaşlar da destek verildi. Vatandaşların tencere-tava ile başlayan eylemine, Ödül töreni katılımcıları da İstiklal Marşı’nı söyleyerek destek verirken, halk oyunları ekipleri de gösterilerine siyah bantla çıktı. 
Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda düzenlenen törende üç kategoride ilk üçe girenler ödüllerini veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Çevre hiçbir zaman unutulmamalı. Karşıyaka’da geldiğimiz günden bu yana yeşil alan miktarını yüzde yüz arttırdık. Atakent’te yaklaşık 50 dönüm alanı baştan sona düzenleyerek, halka kazandırdık. İçerisinde çocuk parkı, spor alanları, gezinti yolları, gondolların dolaştığı gölet ve vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile yararlanabildiği kafeteryası var. Eğer sahip çıkmasaydık oraya da alışveriş merkezi olabilirdi. Park içerisindeki yüzme havuzu satıldı” dedi.
Türkiye’de son beş gündür yaşanan gelişmelere de değinen Başkan Durak, “Halka rağmen hiçbir şeyin yapılamayacağı görüldü“ derken, “Bugün yaşananlar, son yıllarda Cumhuriyet değerlerinin hırpalanmasının sonucudur. Bugün ülkemizde ezanlar gür çıkıyorsa bunu Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Cumhuriyet değerlerine herkesin ihtiyacı var. Atatürk bize kardeşlik, barış, dostluk öğretti“ diye de ekledi.
Başkan Durak, Karşıyaka’da eylemler sırasında yaşanan olumsuzluklara da tepki göstererek, “Bu tepkilerde şiddet olamaz. Çevreye zarar verenleri hiçbir şekilde onaylayamayız. Bu görüntüler Karşıyaka’ya yakışmıyor” uyarısında bulundu.
Konuşmalardan sonra ödül töreni gerçekleştirildi. Jüri üyeleri Peyzaj Mimarlar Odası adına Peyzaj Mimarı Erhan Arslan, Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü Araştırma Görevlisi Ayşe Kalaycı, Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Peyzaj Mimarları Derya Bayrakçı Kemer, Esra Erkmen ve Ziraat Mühendisi Volkan Doğan yaptıkları inceleme sonrası puanlama ile ilk üçe girenleri belirledi.

Editör: TE Bilişim