CHP Milletvekiline Büyük Tepki CHP Milletvekiline Büyük Tepki
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde son günlerde sokaklarda sıkça görülen Senegal uyruklu seyyar satıcılar Bandırma zabıtası engeline takıldı. 
Bandırma da son zamanlarda özellikle vatandaşlar arasında şikayet konusu olan seyyar satıcılara Senegal uyruklu seyyarların da eklenmesi Bandırma Belediyesini harekete geçirdi. İstanbul’dan gelerek Bandırma da açtıkları seyyar tezgahlarda satış yapan Senegalli seyyarlar hakkında, Belediye Zabıta Müdürlüğü Ekipleri tarafından gerekli işlemler yapıldı. Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Senegal’den gelip Bandırmada seyyar satıcılık yapan kişilerin mallarına el koydu. Bu tipte yabancı uyruklu kişilere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamaları, ikametlerinin sabit olmaması sebebiyle para cezası işlemi uygulanamadığı için sadece tutanak tutarak mallarına el koyarak satışları engellenebiliyor.
Mallarına el konan Senegalli seyyar satıcılara ilçemizden ayrılmaları şartı ile malların iade edileceği tebliğ edilirken, adlarına kesilmiş biletlerini ibraz edenlere malları iade edilerek kentten gönderildi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim