13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
 Başbakan şimdi de bayrağımızı da bölüyor…
Çıray, Başbakan bu ülkeyi Türk-Kürt diye böldü yetmedi, alevi-suni diye böldü yetmedi, yüzde elli – yüzde elli diye böldü yetmedi şimdi bayrağımızı da bölüyor. Neymiş, nizami olan, nizami olmayan bayrak varmış. Atatürk baskılı Türk bayrakları nizami değilmiş, taraftarlarına bunları asmayın diyor. “Sen bayrakta nizam mı arıyorsun? Erkeksen PKK bayraklarını indirtte göreyim seni.” Dedi. 
Ben Karşıyaka’dan, İzmirlilere ve Türkiye’ye sesleniyorum; “Atatürk baskılı Türk bayraklarını evinize, dükkanınıza uygun gördüğünüz her yere asın” dedi.
CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray Karşıyaka’da muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında;
“Aramıza nifak soktuğu için Başbakan’a sonsuz kızgınım”
CHP İzmir mv. ve PM üyesi DR. Aytun Çıray Karşıyaka Belediye Başkanı’nın düzenlediği sabah kahvaltısında muhtarlara seslendi. Metropollerde muhtarlığın kaldırılmasını şiddetle kınayan Çıray, Kiraz’ın dağ köyünde gelen bir yurttaşın muhtarlığı kaldırdığı için Başbakan’a sonsuza kadar kırgın olduğunu söyledi ve ekledi:
“Ben sadece muhtarlığı kaldırdığı için değil, ülkeyi kötü yönettiği için, aramıza nifak soktuğu için, nefret söyleminin ağababası olduğu için Başbakan’a sonsuz kızgınım.”
Metropollerde muhtarlığın son demlerini yaşadığına dikkat çeken Çıray, yerelleşme şampiyonu geçinen iktidarın muhtarlığı kaldırmasının ikiyüzlülük olduğunu ifade etti. 
Muhtarlarımızla dertleşmeye geldiğini söyleyen CHP milletvekili, “zor ve garip zamanlardan geçiyoruz” dedi.Türkiye’nin bir gözetleme ve kontrol devleti haline dönüştürüldüğünü bunun ancak düşman kuvvetlere yapılabileceğini dikkat çekti. Bu ülkenin çocuklarının milli davamız olmayan Suriye çöllerinde ölmelerine izin vermeyeceklerini de ifade etti
“Yerel genel seçimlerin vizyonunu yüksek siyaset belirleyecektir”
AKP iktidarının devlet ve rejim bunalımına neden olduğunu vurgulayan Dr. Aytun Çıray,  Gezi Parkında yaratıcılık dolu, barışçı bir direniş eylemi sergileyen gençlerimize insanlık dışı bir zorbalıkla saldırılmasının amacı zulme biat ettirme amacını taşıdığını iddia etti. Dr. Çıray sözlerini şöyle tamamladı:
“Gençler Başbakan’ın delikanlılık ve Kasımpaşalılık karizmasını çizdiler. Türkiye’yi bu ruh durumunun tahrip edici etkilerinden korumada en büyük pay İzmir’e ve Egelilere düşüyor. Onun için İzmir’de popülist heveslerle değil, yüksek yerel siyaset yapmak zorundayız. Dolayısıyla önümüzdeki yerel genel seçimlerin vizyonunu yüksek siyaset belirleyecektir.Bizim vizyonumuz  İzmir’in kendi geleceğini şekillendirirken aynı zamanda Türkiye’nin önünü açtığını Türkiye’ye göstermek olmalıdır.”

Editör: TE Bilişim