Perşembe Günü Tarihi Bir Gün Perşembe Günü Tarihi Bir Gün
Başbakan Erdoğan konuşmasına ihracaat rakamlarını vererek başladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi başkan ve üyelerine teşekkür etti.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
BaşbakanGeçen 10 yılda sektör 4 kat artış sağladı. İhracatın önündeki engelleri tek tek kaldırıyoruz. Her zaman destekçiniz olmaya devam edeceğiz. 500 milyar hedefine doğru kararlılıkla ilerleyeceğiz. IMF'ye son borcumuzu ödedik ve borç defterini kapattık. Şimdi ise 5 milyar dolar borç vermek için görüşmeler sürüyor. 2002'e yüzde 63 olan faiz yüzde 4.67'ye geriledi.

En az iktidar kadar muhalefet kadar kaliteli olmalı, çalışmalı ve proje üretmelidir. Muhalefet iktidara yaklaşamıyorsa, muhalefet görevi sağlıksız yapıyor. Böyle giderse bu işin başına uç kişiler geçer. Bizde muhalefet kitlelerin arkasına takılıyor, oradan oraya savruluyor.

Türkiye'de belli meselelerde gerilimin arttığını görüyoruz. Attığımız her adım sorgusuz koşulsuz eleştiriliyor, tepkilerle karşılanıyor. Türkiye'de parlamenter sistem tıkır tıkır işliyor. Hükümetin dilediğini yapacağını asla iddia etmiyoruz.

Hükümet 76 miyonun hükümetidir. Bunun hassasiyetiyle hareket etmelidir, bu bizim ilkemizdir.

Türkiye parlamenter sistemin tıkır tıkır işlediği bir ülkedir. Çoğunluğun oyunu alarak iktidara gelen hükümetin dilediğini yapabileceğini iddia etmiyorum. Çoğunluğun azınlığa dayatma yapmasına bugüne kadar kabul etmedik
Bundan sonra da kabul etmeyiz. Türkiye’nin tarihinde çoğunluğun sesine kulak verilmemiştir. Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam olarak görülmüştür çoğunluk

Hükümetin uygulamalarıyla meselesi olanlar hukuk yoluyla şikayetlerini dile getirirler. Sandıkta demokratik tepkiler ortaya konulur. Bu işin ölçüsü sandıktır. Sandık dışında netice arayanlar anti demokratik uygulamaların peşindedir
Arkadaşlarını ipe götürenler… Menderes neden idam edildi? Gerekçesi neydi? Aynı şeyi 12 Eylül’de de yaşamadık mı?

Bu ülkede herkesin görüşlerini ifade etme hakkı vardır. Hukuk çerçevesinde eylem yapma, düşüncelerini söyleme hakkı vardır. Hukuk dışı eylem yapma, yoldan geçenlere zarar verme hakkı yoktur. Ağaçlar kesiliyor. Türkiye’de gerilimi arttırmaya hiç hakkı yoktur. Politika üretemeyen muhalefetin illegal örgütlerle nasıl görev aldığı defalarca gördük
Herkese sesleniyorum. Oynanan oyunu herkesin görmesini istiyorum. Gezi parkıyla ilgili bazı eylemler yapılıyor gerekçe ne? Ağaçlar kesiliyor, Topçu Kışlası yeniden yapılacak. Taksim’de gezi parkında yapılan çalışmanın Topçu Kışlasıyla ilgisi yoktur Topçu Kışlası'nı yapacağız, gökten inme bir proje değil.

Anadolu Yakası'nda Selimiye Kışlası var. Burada 1780 yılında III. Selim zamanında bir eser yapılma kararı veriliyor. Bu eser yapılıyor. 1940 yılında Belediyle Başkanı CHP'li Lütfi Kırdar orayı yıkma kararını veriyor ve kışlanın yerine sosyal etkinlik alanları inşa edilmesi kararlaştırılıyor. Ama yapılmıyor.

Burada olay ne Divan Oteli tarafındaki Askerocağı caddesi, yaya genişletmesi, sökülen. Olay gezi parkından çıkarılarak getirilen nokta ideolojiktir. Acaba biz İBByi alablir miyiz? Polis dün de vardır, bugün de var, yarın da olacak... Çünkü Taksim Meydanı aşırı uçların gezeceği bir yer değildir. Polis 10 yıllardır orada...

Dünyanın neresine giderseniz gidin hükümetler tedbirleri bu tarz yerlerde alır. Güvenlik güçlerimizin biber gazı kullanımları aşırı. Burada bir yanlış var! eyvallah! Bu sadece Türkşiye'de değil her yerde uygulanıyor. Bize nasihatta bulunanlar kendi ülkelerine baksınlar. Olay aşırılığa kaçıldığında biz bu durumun karşısındayız. Atılması gereken adımlar verilmesi gerekilen kararlar alınacaktır.

Taksim'de yaylaştırma çalışması yapıyoruz. Gezi Parkı ve Topçu Kışlası bu projeyle birlikte yıllar yılı İstanbul'un doğru dürüst bir meydanı yok diye serzenişte bulunuyordu. Topçu Kışlası'nı yıkıp Taksim Stadı yaptılar. Orada top oynadılar.

AKM'yi bile yıkmalıyız. Kültür Bakanı'mıza söyledim. Oradada büyük bir opera binası yapmalıyız. Turistler, dünyada demek ki böyle bir Taksim meydanı varmış diyebilsin.

Şu an Taksim Meydanı'nda bir yayalaştırma çalışmaları yapıyoruz. Kültür Bakanı'na söyledim, AKM'yi de yıkmalıyız. Çünkü bu bölge önemli bir merkez olmalıdır. Taksim Meydanı'na gelen turistler gururlanmalı. Dünyada demekki böyle bir meydan varmış demeliler. Biz "Gezi Parkı bize yeter, başka bir şey istemiyoruz" diyemez. Bu kafa, Topçu Kışlası'nı yıkıp onun yerine Taksim Stadı'nı yapan kafadır. Meşhur Taksim Stadı orasıdır. Daha sonra değişti, şu an İnönü Stadı'nın olduğu yere alındı. İnönü'nün orası eskiden Dolmabahçe Sarayı'nın ahırlarıydı.

Biz diyoruz ki Topçu Kışlası tarihi şekline uygun olarak yapılmalı. Ve mevcut yeşil korunmalı. Biz bunları diyoruz. Vatandaşımızın buralarda yaya olarak gezebilme imkanı bulmalı. İş farklı yerlere çekilmek suretiyle ideolojik bir yapılanmayla, kaos estiriliyor. Neymiş, birilerine rant sağlanacakmış. Biz sadece bu millete rant sağlamanın gayreti içindeyiz. Biz hala kişi başına milli gelirin 3.500 dolar olduğu bir Türkiye'de mi yaşamak istiyoruz. Yoksa kişi başı gelirin 20 bin dolara çıktığı bir Türkiye'de mi yaşamak istiyoruz. Bunların zihniyetine bakarsak insanlar hala gecekonduda yaşar. Biz ne diyoruz, kentsel dönüşümlerle birlikte benim insanım insanca yaşayabileceği yerde yaşasın.

Biz ne diyoruz, kentsel dönüşümle insanlarımız insan gibi yaşayabileceği bir yeri olsun. Hiçbir dönemde olmayan ağaçlandırmayı yaptım. 750 milyona yakın 3 yaş ve üstü ağaç diktik dikiyoruz. Çünkü Türkiye'yi yeşiller konusunda iyi ibr noktaya geitrmek istiyoruz. Burada bazı dostlar gücenebilir. Bakınız Zekeriyaköy'de onbinlerce ağaç kesilerek orada bir üniversite yapıldı. O ağaçların kesilmesine karşı savaş verdiler. Taksim'de bağırıp çağıranlar o zamanlar neredeydi. Çevreciler neden konuşmadı.

O zamanlar ben cezaevindeydim. Ama hamdolsun ben şiir okuduğum için cezaevindeydim. O üniversite devletin oldu. Hak yerini buldu. 40.000 yetişmiş ağaç kesildi orada... İnsanı üzen bu. Taksim'de gösteri yapanlar dürüst davranmıyorlar. Eğer benim muhattabımın bir samimiyeti varsa Tarihi Topçu Kışlası'nı yapacağız kimse kusura bakmasın. Bunların böyle bir derdi yok. Bunların belediyelerinin olduğu yerler çöl gibidir.

Şurada üçüncü köprüyü yapıyoruz. 368.000 ağaç kesilecekmiş! Nereden yaptın bu hesabı ya? Biz bu işi bilenlerle yapıyoruz. Biz İstanbul'a Istranca Ormanlarından su getirdik. Getirirken de böyle bağırdılar. Halbuki biz su kanalı açtık ve 180.00 fidan ve ağaç dikik. 3-5 ağaç sökersin ama onun yerine 50 tane ağaç dikersin...

Herşey insan için bir araçtır. Ve çok enteresan muhaleefete gençler ölmesin diye çağrı yapıyoruz karşı çıkıyorlar. Ama ağaçlar için protesto yapıyorlar. Bu projede imzası olan politikacı 'İstifa ederim' dedi ama istifa yerine göstericilerin yanında onayları kışkırtıyor.

Panzerler insanları eziyor diye tweet atanların ve bunlara sahip çıkan faşist densizleri gördüm.En basit yalanların en komik iddiaların millete sağduyu telkin etmesi gerekirken medya tarafından satın alındığını görüyor buna üzülmüyorum sadece gülüyorum.

Medya'nın Taksim'i yaygın kışkırtmaya dönüştürmek için son derece sorumsuzca yayınlar yapıldığını görüyoruz. Özellikle bu yayını yapanlar CHP'nin medyası.

Topçu Kışlası yapıldığı zaman giriş katı ister AVM olur veya şehir müzesi olabilir ama kesin karar yok. Ama binanın tamamı AVM oluyormuş gibi lanse ediliyor. Böyle bir şey sözkonusu değil. "Burası Central Park olmalı" diyorlar. Ağzı olan konuşuyor. Sorsan Central parkın yüzölçümünü bilmez.

Bu eylemlerin derhal sona erdirilmesini eylemcilerden rica ediyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu bugün miting düzenliyor hakkıdır yapabilir. Ama o mitingde tahrik içeren ifadeler kullanırsan bu millet seni asla affetmez. Muhalefetin 100 bin kişi topladığı yerde biz 1 milyon kişi toplarız ama bizim böyle bir derdimiz yok. CHP gerilimi artıran söylemlerden kaçınmalı. Ayrıca eylemcilerin arasında teröre bulaşanlar da var.

Editör: TE Bilişim