Başbakan: “Siyaset bizim için millete hizmet demektir” Başbakan: “Siyaset bizim için millete hizmet demektir”
Erdoğan daha sonra valilik önünde hazırlanan toplu açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yanlarına gelen iki kız çocuğunu severek oyuncak bebek hediye etti.

Toplam yatırım tutarı 332 milyon 881 bin lira olan, 31 kalemde toplanan yüzlerce yatırım ve hizmetin toplu açılışının yapıldığını belirten Erdoğan, bunların arasında eğitim, ulaştırma, toplu konut, özel idare yatırımları olduğunu, çeşitli kamu kurumlarına ait hizmetler bulunduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, 4+4+4 ile birlikte eğitimin kalitesini yükselteceklerini ve daha yapılacak çok okul olduğunu anlatarak, iktidara gelene kadar Tekirdağ'da bir üniversite olmadığını ve kendilerinin Namık Kemal
Üniversitesi'ni kurduklarını kaydetti.

Bir İstanbullu ve 4,5 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yapan birisi olarak Tekirdağ'a çok sık gelip gittiğini ve geçmişini çok iyi bildiğini söyleyen Erdoğan, "Bunlar medeniyetin bir gereğidir. Yol medeniyettir, su medeniyettir. İşte biz bunu başardık. Yolumuz suyumuz olmadıktan sonra medeni olmayı konuşabilir miyiz- İstanbul yıllar yılı susuz kaldı. Geldik, İstanbul'un su problemini çözdük. İstanbul'a 180 kilometre uzaklıktan su taşıdık. Ferhat gibi aşkla dağları deldik. İstanbul'un 2040 yılına kadar su problemini çözdük. Onun için belediyecilik de bizim işimiz. Biz şu anda halkımıza efendiliğin peşinde değiliz. Halkımıza hizmetkar olmanın peşindeyiz. Onun için ayrımcılık bizim kitabımızda yok" dedi.

İnsanlar arasında ayrım yapmadıklarını, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Hepsi boş, geldik gidiyoruz. Seçim öncesinde de söyledim. İşte kar olan, şu kubbede hoş bir sada bırakmak. Öleceğiz, gideceğiz. Ölmeyecek olan var mı- Altından kaplı sarayların olsa ne yazar. Sonunda gideceğimiz yer, bizim değerlerimizde 2 metreküp mezar. Ben boydan biraz daha fazla kazanabilirim. Oraya defnedecekler. Ondan sonra da Başbakan niyetine demeyecekler. Cumhurbaşkanı niyetine demeyecekler.

Belediye başkanı niyetine demeyecekler. Hoca efendi, 'Er kişi niyeti' diyecek. 'Hatun kişi niyetine' diyecek. Ondan sonra da gelip oraya gömecekler. Olay bu. Öyleyse bu dünyadaki güzellik hoş bir sada bırakmak. Bunu başaracağız. Ama sizlerle beraber başaracağız" dedi.

Kişi başına milli geliri 3 bin 440 dolardan 10 bin 444 dolara çıkardıklarını, hedefin 2015'te 15 bin dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, "Yolsuzluk içinde olan bir iktidar bunu yapamaz. Bize şu anda bu iktidara yolsuzluk yaftasını yapanlar, şöyle bir açsınlar cemaziyelevveli ne baksınlar. Yolsuzluk içinde olan bir iktidar, 15 bin kilometre duble yolu yapabilir mi- Yolsuzluk içinde olan bir iktidar 170 bin derslik yapabilir mi- Yolsuzluk içinde olan bir iktidar bu ülkenin 81 vilayetinde, 76 üniversiteden
alıp 165 üniversite yapabilir mi- Bütün yavrularımıza ilköğretimde, orta öğretimde ücretsiz kitap vermeyi kim başlattı- Biz başlattık, biz devam ediyoruz. Ve şimdi '20 milyar dolarlık yolsuzluk' diyor beyefendi. Kendine gel, ayıptır. Bu yatırım olacak. İstesen de olacak istemesen de olacak. Ama şunu bil, bu iş senin SSK Genel Müdürlüğü'ndeki yolsuzluk projelerine benzemez. Bilgisayar tabletlerini de yavrularımıza aynen kitapları dağıttığımız gibi dağıtacağız." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından, açılışı yapılan yerlerin bazılarıyla canlı bağlantılar kuruldu. Erdoğan ve katılımcılar, kurdele keserek toplu açılışları gerçekleştirdi. TOKİ konutları teslim edilirken Erdoğan, vatandaşlara 3 çocuk yapma önerisini de yineleyerek, Türkiye'nin böylece daha büyüyüp, güçleneceğini söyledi.

Vücudu yaralar içinde olan 8 yaşındaki oğlu Umut ile açılış alanına gelen Hamide Aydın, Emine Erdoğan'dan yardım istedi. Annenin telefon numarası ve adres bilgilerini alan Emine Erdoğan, başı ile işaret ederek ilgileneceğini söyledi.
8 yaşındaki oğlu Umut ve 2 yaşındaki oğlu Davut'un teşhisi konulamayan bir cilt hastalığına yakalandığını ifade eden Hamide Aydın, "2 çocuğumun doğuştan vücudunda yaralar var. Doktorlar tedavisinin İtalya'da olacağını söylüyorlar. Fakir olduğumuz için tedavi ettiremiyorum. Bende sesimi Emine Erdoğan'a duyurdum. Yardım edeceğini söyledi." dedi.

Başbakan Erdoğan açılış töreninin ardından CHP Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ın daveti üzerine Tekirdağ Belediyesi'ni ziyaret etti. Erdoğan daha sonra polis helikopteri ile Tekirdağ'dan İstanbul'a hareket etti.




Editör: TE Bilişim