Taksi Sahipleri Derneği, korsan taksilere hukuk mücadelesi başlattı Taksi Sahipleri Derneği, korsan taksilere hukuk mücadelesi başlattı
 Başbakan Erdoğan, Soma'daki gelişmeleri Ankara'dan takip ediyor. Erdoğan, haber Kameramanları Derneği'nin ödül törenine katıldı. Burada Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür ocağında meydana gelen iş kazasına ilişkin açıklama yapan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Konuşmama başlarken Soma'daki kömür ocaklarında çıkan yangın sebebiyle şuan ebebiyete  intikal eden kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Ocaktaki kardeşlerimizle ilgili çıkarma çalışmaları devam ediyor. Temennimiz diğer kardeşlerimizi kurtarabilme imkanını yakalarız. Tabi tüm ailelere ölen kardeşlerimin ailelerine sabırlar diliyorum. Haberi alır almaz tüm birimlerimizle kurtarma çalışmalarımız başlatıldı. Bakanımız çalışmaları kontrol etmek üzere ekibiyle bölgeye intikal ettiler. mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması için afad başta olmak üzere kömür işletmeleri de çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki saatlerde daha net ve gönlümüzü ferahlatacak haberleri almayı istiyoruz."

BAŞBAKANLIK ARNAVUTLUK ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'da meydana gelen kaza nedeniyle Arnavutluk'a yapacağı ziyareti iptal etti.
Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Başbakanımız Sayın Recep Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan elim facia nedeniyle Arnavutluk'a yapacağı ziyareti ertelemiş bulunmaktadır. Sayın Başbakanımız, bu akşam Keçiören'deki ikametine intikali sonrasında Arnavutluk Başbakanı Sayın Edi Rama ile bir telefon görüşmesi yaparak, Türkiye ile Arnavutluk arasında "Stratejik Ortaklık ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) Kurulmasına İlişkin Ortak Açıklama" metnini imzalama ve ilk toplantısını gerçekleştirme amacıyla 14 Mayıs 2014'te Tiran'a yapılması planlanan ziyaretin Soma'da yaşanan elim hadise nedeniyle bir başka tarihe ertelenmesinin daha uygun olacağını ifade etmişlerdir. Arnavutluk Başbakanı Rama ise Soma'daki facianın kendilerini de derinden üzdüğünü belirterek, Arnavutluk halkı adına, faciada hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziye, yaralananlara şifa, kurtarma çalışmaları için de başarı dileğinde bulunmuştur."

BAŞBAKAN YARIN SOMA'YA GİDİYOR

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgide, Başbakan Erdoğan'ın  Keçiören'deki ikametgahında Soma'da maden ocağındaki yangınla ilgili yoğun bir  telefon trafiği yaşandığı belirtildi.
    Arnavutluk ziyaretini erteleyen Erdoğan'ın yarın (Çarşamba) Soma'ya  gideceği bildirildi.
    Başbakan Erdoğan'ın, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı telefonla  arayarak Soma'daki üzücü kaza nedeniyle Tiran'a yapacağı ziyareti ertelediğini  bildirmesinin ardından, olay yerindeki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner  Yıldız'dan sürekli bilgi aldığı belirtildi.

    Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve Soma Belediye Başkanı Hasan  Ergene başta olmak üzere bölgedeki yetkilileri telefonla arayan Erdoğan'ın,  gelişmeleri ve kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim