Yeşil Bornova’ya, Çevre Dostu Bank Yeşil Bornova’ya, Çevre Dostu Bank
 Yaşamını yitirenler için açılan anı defterinde İzmir ve Bornovalılar adına duygularını paylaşan Atila, “Srebrenitsa Katliamı’nın 20. Yılı’nda, Bosnalı kardeşlerimiz ve yüz binlerle birlikte olup Srebrenitsa’daki annelerimizin acısını paylaştık. Bu katliamı unutmadık unutturmayacağız. Umarım, bundan sonra bir daha dünyanın hiçbir yerinde böyle olaylar yaşanmaz” dedi. Bornova’da da Çamdibi Atatürk Parkı’nda Srebrenitsa’da katliama uğrayanlar anısına anma töreni düzenlendi.
Geçen yüzyılın en büyük vahşetlerinden biri olan ve İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın gördüğü en büyük soykırım olarak nitelenen Srebrenitsa Katliamı’nın 20’inci yıldönümünde dünyanın her yerinde anma törenleri düzenlendi. Acının merkezi olan Srebrenitsa kentindeki anma törenlerine de onbinlerce kişi katıldı.

Davetli olarak gitti

80’in üzerinde ülkeden aralarından dünya liderlerinin de bulunduğu temsilcilerle birlikte Srebrinitsa’daki törenlere katılanlar arasında Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da yer aldı. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’ın davetiyle; İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ve Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Şenel ile birlikte Srebrenica’ya giden Atila acıları paylaştı.

Unutmadık, unutturmayacağız

Yaşamını yitirenler için açılan anı defterinde İzmir ve Bornovalılar adına duygularını paylaşan Başkan Atila, “Srebrenitsa Katliamı’nın 20. Yılı’nda, Bosnalı kardeşlerimiz ve yüz binlerle birlikte olup Srebrenitsa’daki annelerimizin acısını paylaştık. Bu katliamı unutmadık unutturmayacağız. Umarım, bundan sonra bir daha dünyanın hiçbir yerinde böyle olaylar yaşanmaz” dedi.

Bornova’da da anma töreni düzenlendi

Öte yandan Bornova Belediyesi Çamdibi Atatürk Parkı’nda Bosna’da zulme uğrayarak ölenlerin anısına dikilen anıtın önünde anma töreni düzenlendi. Bornova Belediye Başkan Vekili Mehmet Poyraz, Boşnak derneklerinin temsilcileri ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, bürokratları ve vatandaşların katıldığı törende 20 yıl önce yaşananlar lanetlendi. Törende, katliama uğrayanların anısına saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşı okundu, dua edildi, karanfil bırakıldı.

Editör: TE Bilişim