Karşıyaka Belediyesi 1 yılda 75 bin metrekare yol onarımı yaptı Karşıyaka Belediyesi 1 yılda 75 bin metrekare yol onarımı yaptı
Bu yasanın o günde Melih Gökçek yasası olduğunu ve bu yasanın Ankara’daki Çankaya Belediyesi ile Melih Gökçek ile kavgadan dolayı buraya getirildiğini söyledim” dedi.
Bostanlı’daki Belediye Suat Taşer Tiyatro Sahnesi’nde düzenlendiği basın toplantısı ile 9 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptıklarını anlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 9 yıl içinde 550 milyon TL yatırımla 300’ün üzerinde projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 5216 sayılı yasaya da değinen Durak, yasanın ‘Melih Gökçek yasası’ olduğunu ileri sürerek, “30 belediyenin yetkilerinin 5216 ile kısıtlanması ister istemez bizi şube müdürü konumuna getiriyor” diye konuştu.
Sürekli yasal engellerle karşılaştıklarını savunan Durak, “Geldiğimizde yeni yeni yasalarla önümüz tıkandı. Biz bir taraftan yeni yasalarla buluşurken, bir taraftan her gece çıkan yasalarla ertesi gün ‘Ne kazanacağız, ne kaybedeceğiz?’ diye uğraşmaya başladık. Sonunda geldiğimizde sürekli iki yasanın çarpışması sonucu garabet dememin nedeni budur. 2004 yılında ulusal bir televizyon kanalında Melih Gökçek ile de karşı karşıya konuştum. Bu yasanın o günde Melih Gökçek yasası olduğunu ve bu yasanın Ankara’daki Çankaya Belediyesi ile Melih Gökçek ile kavgadan dolayı buraya getirildiğini söyledim. Eğer bu yasa bizim önümüzü tıkadığı sürece kaderciliğe razı olsaydık, bu yaptığımız hizmetler bize yeterli olmuş olabilir. Ama ben kendi ilçemde hizmetlerin çok hızlı ve akıcı yapılmasını istiyorum. O nedenle de bu yasanın önümüzü tıkadığını söylüyorum. 5393 kötü bir yasa değil ama 5216 bağlıyor bizi, yürüyemiyoruz, adım atamıyoruz” dedi. 
9 yılda müfettişler tarafından sürekli denetlendiklerini de söyleyen Durak, “Belediye çalışmalarından tutun da benim ve çalışma arkadaşlarımın, ailelerinin her bir ferdine kadar incelendik. Bugüne kadar onlarca teftişten geçtik. Hiçbir tanesinden tek bir olumsuz sonuç çıkmadı. Aksine bizi denetlemek üzere gelen müfettişlerden bile övgü aldık” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim