Bayraklı’nın muhtarları Başkan Sandal’ın yanında Bayraklı’nın muhtarları Başkan Sandal’ın yanında
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve belediye işçilerinin katıldığı kutlamalarda davul zurna eşliğinde halay çekildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri şantiyesini dolduran işçiler 1 Mayıs'ı davul ve zurna eşliğinde halay çekerek kutladılar. Başkan Hasan Karabağ’da halaya katılarak işçilerle bir süre halay çekti.

1 MAYIS’I İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI DEĞİL İŞSİZLER GÜNÜ İLAN ETMEK LAZIM

Şantiye'yi dolduran işçilere seslenen Başkan Hasan Karabağ, "12 Eylül seksen darbesinden bu yana holdinglerin gelirleri giderek artarken İşçi sayısı azaldı. Türkiye’nin Nüfusu 1980’li yıllarda 45 milyonken 5 milyon sendikalı işçimiz vardı. Şimdi nüfusumuz 76 milyon sendikalı işçi sayısı 1 milyon böyle bir tabloda demokrasiden söz edilemez. O yüzden 1 Mayıs’ı işçi ve emekçi bayramı değil işsizler günü ilan etmek lazım işçi ola bilmek için önce iş lazım sonra hak araya bilmek lazım onun için ekonomik özgürlüğü olmayan insanın siyasi özgürlüğü de olmaz. Ekonomik gücü bağımsız olacak ki bağımsız tarafsız oyunu kullana bilsin. Şimdi taşeronluk yasasını bu hale getiren bu hükümet önceden belediye şirketleri 2004 yılına kadar tercihli ihale alan şirketlerdi. Belediye şirket kurduğu zaman kendi belediyesindeki işi %23 kar standardıyla kendi şirketlerine vere bilirdi. 2004 Yılından sonra farklı şirketle ortaya çıktı. Taşeron dediğimiz şirketler geldi. Taşeron firmalar hiçbir iş yapmadan organizasyon bizden, emek bizden, sizin sırtınızdan bizim kaynaklarımızdan para kazanıyorlar. Bunu bu hale belediyeler getirmedi. Belediyeler taşeronları kaldıramaz. Bu iktidar gitmeden ne taşeronluk kalkar, ne işsizlik biter, nede Türkiye’nin bölünmezlik tartışması biter. Düzeni değiştirmemiz lazım. Düzen işçiden yana ezilenden yana bir sistem kurulursa düzelir " dedi.

EN İYİ ÜCRETİ VEREN BELEDİYEYİZ

Her türlü olumsuzluklara rağmen Bayraklı'da işçi ve memuruyla barış içinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Karabağ, "Bu çalışma ortamı ile Bayraklı halkı güzel ve kaliteli bir hizmet alıyor. Sizlerin bu başarısı ve emeğine karşı İzmir'de en iyi ücreti veren belediyeyiz. Türkiye'de çalışanların aldığı ücretler belliyken İşçisi, memuru ve taşeron işçisin aldığı en yüksek ücreti biz veriyoruz. Bayraklı’nın belediye başkanı olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyorum. Çalışanına en yüksek ücreti veren belediye başkanı olduğumu biliyorum. Her şey size helali hoş olsun" dedi. Başkan Karabağ konuşmasının ardından şantiye alanında bulunan işçilerin elini tek tek sıkarak bayramlarını kutladı. İşçilerle davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

Editör: TE Bilişim