Başkan Cemil Tugay;  İzmir Lunapark Kaldırılacak Başkan Cemil Tugay; İzmir Lunapark Kaldırılacak
Gün boyu trafik stresi, akaryakıt fiyatları, geçim derdi ve birçok sorunla baş etmeye çalışan taksici esnafı dertlerini Başkan Tartan’a anlattı.
“Biz sizin sayenizde varız çünkü bizleri dinleyen bir tek siz varsınız” diyerek, Başkan Tartan’a sevgilerini dile getiren taksiciler gece, gündüz, tatil demeden yanlarında olduğu için teşekkür etti.
Daha önce ‘örnek taksi durağı’ projesini yaşama geçiren, yılbaşında hindi, pilav ikramıyla taksici esnafını yalnız bırakmayan tek yerel yönetici olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan “Siz benim kardeşlerimsiniz” diye hitap ettiği şoförlerle uzun uzun sohbet etti.
Durakların durumunu gözlemleyen Başkan Tartan vatandaşların yorumlarını da dinledi. Taksi duraklarının güler yüzlü şoförleri, taksi kullanan müşterilerin dertlerine ortak olmaları, kaza hastalık gibi acil durumlarda neredeyse cankurtarana dönüşmeleriyle aynı zamanda birer sevgi durağı olduğunun da altını çizen Tartan şöyle konuştu: “Hangi meslekten olursa olsun, esnafa her konuda yardımcı olmak, sorunlarına çözüm bulmak için çalışıyoruz. Kemeraltı Çarşısı’nı hareketlendirdik, Basmane’de tarihi ve kültürel çalışmalara ağırlık verdik, üç butik müze açtık ve devamını da getiriyoruz, İzmir kültürünü dört dilde anlatan kataloglar ve altı dilde broşürler hazırladık. Tüm bunlar İzmir’de turizmin canlanması demek. Bu noktada kent içi ulaşımda büyük rolü olan taksici esnafımızı göz ardı edemeyiz. Onların daha çağdaş durakları olması, insanca çalışma şartlarına kavuşmaları sadece şoförlerimiz için değil elbette kent adına da kazanımdır.”

Editör: TE Bilişim