Adliye lojmanlarına giderken evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Savcı Murat Uzun askeri helikopterle kaldırıldığı Elazığ’da tedavi altına alınırken, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin yakalanması için başlatılan operasyonun sürdüğü bildirildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırıyı gerçekleştirenlerin biri kadın 2 kişi olabileceği üzerinde duran güvenlik kuvvetleri, her türlü ipucunu değerlendiriyor. Saldırı sonrasında bölgeden hızla uzaklaşan bir Doblo marka otomobil olduğunun tespit edilmesi üzerine araçlar üzerinde detaylı arama başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe merkezinde gerçekleştirilen çalışmalarda 6 kişinin gözaltına alındığı ve incelenmek üzere bir şüpheli araca el konulduğu belirtildi.


Savcı Murat Uzun'un ikamet ettiği binanın merdiven boşluğuna kadar girdiği tespit edilen saldırgan bayanın kapıyı açmaya çalışan savcıya saldırdığı ve bir süre boğuştukları belirtildi. Saldırgana karşılık veren savcının bağırması üzerine kadının susturucu takılmış tabanca ile bir el ateş edip kaçtığı belirtildi. Savcının bağırması üzerine olay yerine komşularının geldiği ve durumu güvenlik kuvvetlerine bildirdiği kaydedildi. Saldırı sonrasında detaylı çalışmaların devam ettiği ve henüz saldırıyı yapan veya yapanların tespit edilemediği bildirildi.
Temmuz ayında Antalya’nın Serik ilçesinde Tunceli’nin Ovacık ilçesine atanan Savcı Murat Uzun’un evli ve biri 4 aylık 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

"OLAYLA İLGİLİ GEREKLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “19 Eylül 2012 günü saat 12.20 civarında Tunceli ili Ovacık ilçesi Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’a adliye lojmanı girişinde bir el ateş edilerek, başından yaralanmıştır. Yaralanan Cumhuriyet Savcısı’na ilk müdahale Ovacık Hastanesi’nde yapılmıştır. Valiliğimizce sağlanan destekle yaralı savcımız, tedavisinin yapılması için saat 12.45 civarında Elazığ Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Olayın mahiyeti ile ilgili operasyon ve çalışmalar ilimiz ve ilçemiz genelinde başlatılmış olup, gerekli çalışmalar devam etmektedir” denildi.

İzmir Haberleri


Üniversite öğrencilerinden yurt protestosu Üniversite öğrencilerinden yurt protestosu

Editör: TE Bilişim