Yaban hayatı koruma altında Yaban hayatı koruma altında
 Bayburt, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri alanında Türkiye genelinde ikinci oldu. 
7-8 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS’de, Bayburt ili Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri alanlarında Türkiye genelinde en başarılı 10 il arasına girerek dikkat çekti. Bayburt, il genelinde Eğitim Bilimleri dalında sınava giren 425 adayın 60.504 ham puan ortalamasıyla ikinci sıraya yerleşirken, il genelinde 900 adayın katıldığı Genel Yetenek alanında 29.833 ham puan ortalamasıyla dokuzuncu ve yine il genelinde 900 adayın yarıştığı Genel Kültür alanında ise 27.641 ham puan ortalamasıyla dördüncü olma başarısını gösterdi.
Böylece Bayburt ili, KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri olmak üzere her 3 alanda da ilk 10 il arasına girerek önemli bir başarıya imza attı.
BAYBURT’UN KPSS’DE YAKALADIĞI BAŞARIDA EN BÜYÜK PAY ŞÜPHESİZ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ…
Bayburt’ta KPSS Eğitim Bilimleri alanında sınava giren 425 adayın büyük kısmını, Bayburt Üniversitesi Bayburt Eğitim Fakültesi’nden mezun durumda olan öğrenciler oluşturuyor. Ayrıca il genelinde KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavına giren 900 adayın önemli bir kısmını da yine Bayburt Üniversitesi’nde lisans ve önlisans öğrenimi görüp mezun durumda olan öğrenciler oluşturuyor. Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin elde ettiği bu başarıyla Bayburt ili, aynı zamanda İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Ankara gibi gelişmiş illeri de geride bırakmış oldu.
Bayburt’un KPSS’de yakaladığı bu başarısı ilk değil. Geçen yıl Eğitim Bilimleri sınavında birinci sırada bulunan Bayburt bu yıl ikinci sırada yer aldı. Geçen yıl Genel Yetenek sınavında beşinci olan Bayburt bu yıl aynı alanda dokuzuncu sırada. Genel Kültür alanında ise geçen yıl onuncu sıradayken bu yıl dördüncülüğe yerleşmiş durumda.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim