Bayındır'da 12 kilo esrar ele geçirildi Bayındır'da 12 kilo esrar ele geçirildi
16. Bayındır Çiçek Festivali, bu yıl 26 Nisan'da başlayacak. Çiçek üreticileri başta olmak üzere ilçe halkı heyecanla bugünün gelmesini bekliyor. Festival, ziyaretçilerin yanı sıra çok sayıda çiçek alıcısı ve tüccarı da konuk edecek. Üretici, aylar süren emeklerin karşılığını festival döneminde yoğun olarak almayı hedefliyor. Değişik türlerden rengarenk çiçekler, festival için hazırlanıyor. Bayındır'ın giriş ve çıkışları konukları karşılamak üzere hazırlanıyor.
İlçe girişine "Çiçeğin ve tarihin kentindesiniz gülümseyin" yazısını astıran Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, "Geçen sene ulusal boyuttan, uluslararası boyuta çevirdiğimiz ve 700 bin kişiyi ilçemize getiren festivalimizde, bu sene 1 milyon kişi ağırlamayı hedefliyoruz. Hem yetiştirdiğimiz çiçekleri pazarlayıp buranın güzelliklerini her yere dağıtıyoruz, hem de ilçemizi tanıtıyoruz. Festivalimizle üreticinin ürünlerini pazarlamasını da sağlıyoruz. İlçemize katkı koymak, bacasız sanayimizi geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.
Bayındır Süs Bitkileri Üreticileri Birliği yetkilileri de, festivalin gelecekte 3 milyon ziyaretçiyi ağırlayacağı ümidini taşıdıklarını belirterek, İstanbul Ağaç A.Ş.'nin 6 milyon bitki talebinde bulunduğunu, festivale geleceklerle talebin en iyi yerlere ulaşmasını beklediklerini kaydettiler.

Editör: TE Bilişim