Bayraklı’da sokaktan yönetim Bayraklı’da sokaktan yönetim
 Bayraklı Belediyesi’nin ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Kaliteli malzemenin kullanıldığı merkezlerde diş doktorların güler yüzlü tavrı vatandaşlardan beğeni topluyor. Geçtiğimiz günlerde ağız ve diş sağlığı poliklinik sayısını yediye çıkaran Bayraklı Belediyesi, 2015 yılının ilk 5 ayında 6 bin 396 kişiye ücretsiz diş muayenesi hizmeti verdi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise bu rakam 4 bin 997 olarak gerçekleşmişti. Adalet Mahallesinde iki, 75. Yıl Mahallesinde iki, Onur Mahallesideki amfi tiyatroda bir, Gümüşpala düğün salonunda bir ve son olarak Nafiz Gürman Mahallesinde bir olmak üzere toplamda yedi ağız ve diş polikliniği merkezinden vatandaşlar ücretsiz yararlanıyor.

SAYI ARTTI
Randevu sistemiyle çalışan bu merkezlerde vatandaşlar sadece nüfus cüzdanlarını ibraz ederek diş çekimi, temizleme, dolgu gibi işlemleri ücretsiz yaptırabiliyor. Bu yılın ilk 5 ayında belediyenin bu hizmetinden 6 bin 396 kişi yararlandı. 2014’ün ilk 5 ayında bu rakam 4 bin 997 olarak gerçekleşmişti. Geçen sene toplam ise 11 bin 453 kişinin dişleriyle ilgili yaşadığı problem giderilmişti.
YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ağız ve diş polikliniklerinden vatandaşların ücretsiz yararlandığını belirterek, “Bu hizmetimiz gerçekten takdir ediliyor. Bu yüzdenden poliklinik sayısını yediye çıkardık. Vatandaşımız randevusunu alıp tedavisini oluyor. Birçok belediyeden gelip bilgi alıyorlar. Bunun yayılması bizi mutlu eder. Sağlıkta da mark bir kent oluşturuyoruz. Bu alandaki yatırımlarımız sürecek” dedi.

Editör: TE Bilişim