Bayraklı'da 10 bin kişiye aşure dağıtıldı Bayraklı'da 10 bin kişiye aşure dağıtıldı
Bayraklı Belediyesi Sivas, Madımak Oteli katliamının 20'nci yılında Dünya Barış Anıtı'nın yanında bulunan 2 Temmuz Anıtı’nda anma töreni düzenledi. Törene, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, yangından kurtulmayı başaran yazar Aydoğan Yavaşlı, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Bayraklı'da son günlerde gündeme gelen "Yobazlık" tartışmasına gönderme yaparak konuşmasına başlayan başkan Karabağ, "Son günlerdeki tartışmalar ile 2 Temmuz'un örtüşmesi son derece anlamlı oldu. Ayrıca ülkemizdeki açmazı gören zaman zaman küçümsediğimiz 90 gençliği Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyeti koruyan bir nesil olarak bizi umutlandırmıştır, bu tablo sevindiricidir. Sözlerimin altını bir kez daha çiziyorum. Türkiye'de yobazlığın tanımını yobazlık yapanlar kendi orjinine koymalıdır. Madımak olayında ve Menemen'de Kubilay'ın başını kesenlerin bulunduğu noktada sunni yobazlar vardır. Neden gerçeklerle yüzleşmiyoruz? Kasdettiğimiz sunni yobazlığın tarifini yapıyoruz, Menemen'de Kubilay'ın başını kesenler ve Madımak'ı yakanlardır diyoruz. Dünya'da bir inancı, düşünceyi acemice yorumlamak, kötülemek de mümkün. Müslümanlıkta İslam'a en büyük zararı bunlar vermiştir. Biz bunların girdiği her noktaya, yalansız ve doğal olarak girdik, gösteriş olsun diye, yapay olarak girmedik. Camiye girip ibadet eden kişilerin alınlarını koydukları secdenin temiz olması gerektiği inancında olduğumuz için, inançlara olan saygımızdan dolayı yaptık. Dini siyasette kullanan sahtekârlardan değiliz. Bizi cami cemaati de dernekler ve diğer unsurlar da iyi biliyor. Dışardan söylenen herşeyin cevabını halkımız biliyor. Benim kimleri hedef aldığımı ne söylemek istediğimi onlar gayet iyi biliyor. AKP'nin siyaset yapan unsurlarını bu konuda daha sağlıklı ve itidalli olmaya davet ediyorum" dedi.
Belediye Başkanlığını hayatın son hikayesi olarak tanımlayan başkan Karabağ, "Başkanlık olsa da olmasa da olur ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşamalıdır. Bayraklı'da resmi törenlerin olmadığı noktada Bayraklı Belediyesi vardır. İzmir'i zaptetmenin yolu Bayraklı'dan geçer. Bayraklı düştüğü zaman İzmir düşer. Belediye başkanlıkları gelip geçicidir, önemli olan adam olmaktır. Bayraklı'da Sivas'ı anmaya devam edeceğiz. Sivas'taki insan malzemesi ile Menemen'de Kubilay'ın başını kesen insan malzemesinin burada yaratılmasına engel olacağız. Söylemek istediğim budur" diye konuştu.
Madımak olayının Türkiye'nin kara günlerinden biri olduğunu belirten CHP Bayraklı ilçe başkanı Levent Ölçer de, "Madımak'ta katliam yapanların amacı Sivas'ta kurulan Cumhuriyet'i orada yıkmaktı. Suçlular nasıl olduysa halâ bulunamadı. 20'nci yılında anıyoruz" diye konuştu. Olayın canlı tanıklarından yazar Aydoğan Yavaşlı da, "Bize heryer Sivas, heryer Madımak. Katledilen aydınlarımız için yaşamaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na geçildi. Tören, anıta çelenk ve karanfil sunumu ile sona erdi.



Editör: TE Bilişim