Bayraklı'da yakacak yardımı başladı Bayraklı'da yakacak yardımı başladı
Karar onaylanması üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.

İzmir’de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı ilçesinde, vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına ilk adım atıldı.

Bayraklı Belediye meclisinde, Tepekule ve Çay mahallerindeki 48 hektarlık alanı kapsayan 1/1000 ölçekli imar plan revizyonu, CHP ve AK Partili belediye meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

BAŞKAN KARABAĞ TEŞEKKÜR ETTİ
İki mahallede küçük parselleri birleştirerek imar planlarında değişlik yaptıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, ‘Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım’ diyor.

Biz de bu kapsamda bir çalışma yürüttük. Mecliste aldığımız bu karar tarihe geçecek. Dilerim bunu Bayraklı’nın tümüne yayarız. Büyükşehirle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini arkadaşlarım bana iletti. Oradan da inşallah geçecek.

Ondan sonra Bayraklı’nın önünü açmış olacağız. Bu işler size nasip oldu. İki parti grubuna da teşekkür ediyorum. İmar planlarının kabul edilmesinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreci birlikte izleyeceğiz. Meclisimiz, Bayraklımız ve İzmir için hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim