Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Bayraklı Belediyesi, ilçede yaşayan sokak hayvanlarını unutmadı. Sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerine önem veren Bayraklı Belediyesi, ilçedeki parklara mama kabı koydu. Ekipler bu uygulamayla, hayvanların daha hijyenik bir ortamda ve kontrollü beslenmeleri sağlanması hedeflendiği öğrenildi. 

Sokak kedilerinin haşere ile mücadelede de etkin rol oynadığını belirten Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kediler sayesinde 30 bin haşerenin üremesini engellediğini hatırlattı.

Yetkililer, "Kedilerin toplu taşıma araçlarında ellerimizle temas ettiğimiz yerlerden 10 kat daha temiz olması, sokakta yaşamalarına karşın temizlik konusunda ne kadar da titiz olduklarını göstermektedir" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hayvanseverlerle ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, "Bu dünyada, can dostlarımızla birlikte yaşıyoruz.

Hepimizin kapısının önünde bir kedisi vardır. Şimdi onlar için parklarımıza mama kabı da koyduk. Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz.

Bu noktada hayvanseverlere de önemli görevler düşüyor. Bu kapları boş bırakmayalım. Markete alışverişe gittiğimizde onları da unutmayalım.

Sokak kedilerini kısırlaştırarak kontrolsüz üremenin önüne geçiyoruz. Uzmanlar da bunu tavsiye ediyor.

Kısırlaştırma işlemi ile birlikte can dostlarımız birçok hastalıktan da korunmuş oluyor" dedi.
Editör: TE Bilişim