TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üç günlük bayram tatilinin trafikteki bilançosunun ağır olduğunu ve kazaların bayramın neşesini kaçırdığını söyledi. Palandöken, bayrama değil adeta ölüme gidildiğini belirtti.Palandöken, alınan tedbirler ve denetimlerin yoğunlaştırılmasına rağmen trafik kurallarına uyulmaması ve aşırı hız sebebiyle 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 63 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 311 kişinin de yaralandığını hatırlattı. Bayram tatilinde trafik kazalarının bilançosunun çok ağır olduğunu anlatan Palandöken, şöyle konuştu: "Sadece olay yerinde 63 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve hastanelere kaldırılan ağır yaralı vatandaşlarımızın da olduğunu düşünürsek beklenenin üzerinde bir kaza var. Kazaların genelde en büyük sebebi aşırı hız, yolu tanımamak ve kurallara uymamaktan kaynaklanıyor.”

BAYRAM DÖNÜŞLERİNDE KURALLARA UYALIM
Ramazan Bayramı tatilinin birinci günü 17, ikinci günü 25 ve üçüncü gününde 23 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini ve 311 kişinin de yaralandığının altını çizen Palandöken, sözlerini şöyle tamamladı: “Maddi kayıplar her zaman yerine gelir, ancak giden can yerine gelmez. Hafta sonu olması sebebiyle trafikte beklenenin üzerinde yoğunluk yaşanmaktadır. Sürücülerimizin ve yola çıkacak vatandaşlarımızın aşırı hızdan kaçmaları ve trafik kurallarına uymaları kendi yararlarına olacaktır. Bayramı toplum olarak acı içinde bitirmemek için kurallara harfiyen uyulması ülke olarak menfaatimize olacaktır.”

Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler

Editör: TE Bilişim