Servis araçları çarpıştı: 1'i ağır 25 yaralı Servis araçları çarpıştı: 1'i ağır 25 yaralı
Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ’ın merkeze bağlı Seymenli köyünde bulunan bir GSM şirketine ait 90 metrelik baz istasyonu çıkan ve 50 saattir aşağı inmeyen 42 yaşındaki Ali Reşit, telsizden irtibat kuran Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım’ın, 1 saatlik çabası sonucunda aşağı inmeyi kabul etti. Jandarma ekiplerinin uzaklaşmasını isteyen Reşit, ekipler uzaklaştıktan sonra çıktığı direkten 20 dakikada aşağı indi.
Vali Yardımcısı Yıldırım’ın aracına bindirilen Reşit’e su ikram edildi. Daha sonra bir lokantaya giden Reşit, çorba ve köfte yedi.
Daha önce de Türkiye’nin çeşitli yerlerinde benzer eylemler yapan Reşit, “Kimliğim olmadığı için askere gidemedim. Askere gitmek istiyorum. Bir de bir iş istiyorum. Daha başka bir şey istemiyorum” dedi. Vali Yardımcısı Yıldırım, şahsın isteklerinin karşılanacağını söyledi.
Yemeğini yedikten sonra jandarma tarafından gözaltına alınan Reşit, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere il jandarma komutanlığına götürüldü.
Anne babasını 1975’deki Lice depreminde kaybettiği öğrenilen Reşit’in nüfus cüzdanının olmadığı kısa bir süre öncede geçici kimlik verildiği kaydedildi. Reşit’in Türkiye’nin birçok ilinde benzer eylemler yaptığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim