Tunç Soyer’den; 120 dakika  ücretsiz aktarma müjdesi.  Mart ayında başlayacak Tunç Soyer’den; 120 dakika ücretsiz aktarma müjdesi. Mart ayında başlayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ev sahipliğindeki konferansa katılmak amacıyla bir çoğu ilk kez Türkiye’ye gelen yabancı konuklar, burada İzmirli otobüs şoförlerinin nasıl eğitildiğini gördü. Heyete ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker rehberlik yaptı. 
Otobüs şoförlerinin her türlü iklim ve arazi koşuluna hazırlıklı olması için kurulan Sürüş Teknikleri Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimleri izleyen konuklar, daha sonra deneyimli eğitmenlerin yönetimindeki otobüslere binerek, riskli durumlarda yapılması gerekenleri daha yakından izleme fırsatı buldu. Islak zeminde kazaya yol açmadan ani manevra ve sert fren yapan otobüste heyecanlı dakikalar yaşayan katılımcılar, İzmir’de otobüs şoförlerine oldukça ileri düzeyde bir eğitim verildiğini dile getirdi.

ÇOK ETKİLEYİCİ BULDULAR
Elektronik bilet sistemleri üzerine faaliyet gösteren Dubai merkezli bir firmanın yöneticisi olarak konferansa katılmak üzere İzmir’e geldiğini belirten Eyad Tayeb, “İzmir’i ilk kez ziyaret ediyoruz. UITP’nin davetlisi olarak geldik. İzmir’de ulaşım anlamında çok iyi bir organizasyonunuz var. Atölyeleri gezdik ve çok etkilendik. Burada ne kadar çok çalıştığınızı görmek harikaydı. Temel olarak burada tüm gelişmiş teknolojiye sahipsiniz. Bu iş daha Avrupa’da tamamlanmadı. Sonuç olarak İzmir’de organizasyon çok iyi” diye konuştu.
Toplu taşımacılık alanında danışmanlık hizmeti veren bir firmanın sahibi olarak kongreye katıldığını dile getiren Huub Hendrix de düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Bu eğitimle ilgili benim ekleyebileceğim en önemli şey, şoförlerin aldığı eğitimin ne kadar yararlı olduğu. Yolcuların güvenlik ve sağlığı açısından bu çok önemli. ESHOT’un şoförlere verdiği eğitimi çok etkileyici buldum.”
Editör: TE Bilişim