Başbakan İran Cumhurbaşkanı İle Görüştü Başbakan İran Cumhurbaşkanı İle Görüştü
Başbakan Erdoğan, İran’a yaptığı bir günlük ziyaretin ardından dönüş yolunda soruları cevapladı. Demokratikleşme paketine ilaveten gerek yargıyı, gerekse İçişleri Bakanlığını ilgilendirecek bir paket üzerinde çalıştıklarını anlatan Erdoğan, “En önemlisi özel yetkili mahkemelerin kaldırılması. Diğer adım da TMK’nın süzülerek -belli maddeleri zaten ceza kanununda var- olması gerekenlerden oraya aktarılabilecek olanlar var. ÖYM’lerin yerine şu anda 133 ağır ceza mahkemesi var. Mevcut davaların hepsinin devri yapılacak. Ama bunların içerisinde düşenler olabilir” diye konuştu.
“CUMHURBAŞKANINI, BENİ, MECLİS BAŞKANINI DİNLEMİŞLER”

Telefon dinlemeleri konusunda yapılan düzenlemeye değinen Erdoğan, “Adli takibi bundan sonra rastgele herkes yapamayacak, kararı ancak ağır ceza mahkemesi verecek. Mahkeme bunu oy çokluğu ile değil, 3 üyenin oy birliği ile verecek. Artık ’rastgele dinleyelim’ yok. Dinlemenin süresi sınırsızdı, şimdi sınırsız olmayacak. 3 aylık bir süre veriyoruz. Ondan sonra bir artı bir artı bir olmak üzere toplam 3 ay uzatıyoruz. Yani hepsi 6 ay” dedi.

Bu konuda kendisinin de mağdur olduğunu anlatan Başbakan, “Yapılmadık iş kalmamış. Cumhurbaşkanı’nın dinlenmesinden bana, Meclis Başkanı’na varıncaya kadar, ailelerimize, çocuklarımıza varıncaya kadar herkesi dinlemişler. Böyle bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanını da mı dinlemişler, direkt mi dinlemişler” sorusu üzerine Erdoğan, “Direkt dinlemesi şart değil zaten. Mesela kalkıyor; Deniz’i dinliyor, ben de telefonla Deniz’le konuşuyorum, oradan takılıyor. Yolu çok” dedi.

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

“Böcekle ilgili çalışıyorlar. Kendilerine yeni yeni şeyler geliyor. Bazı şeyler yeni dökülmeye başladı. Herkes ürküyordu, baktılar ki şey yapmaya başladı. Artık bilgiler gelmeye başladı. Kimler neler çekmiş. İtiraf diyebileceğimiz şeyler geldi”

SEÇİM ANKETLERİ

Seçim anketlerine değinen Erdoğan, “Son anketlerde durumumuzu koruyoruz; yüzde 50-51’lerde. İzmir’de iyice makas daraldı. Binali Bey’i İzmir kabullenmiş durumda. Diyarbakır’da da makas daralıyor. Van’da gayet güzel gelişmeler var” dedi.

Başbakan Erdoğan, bir başka soru üzerine ise, gündemlerinde bedelli askerlik olmadığını söyledi. 
Editör: TE Bilişim