Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler.. Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler..
 Eyleme destek vermek için katılan sanatçı Ferhat Tunç, cezaevlerinde süren açlık grevlerine yeteri kadar duyarlılığın olmadığını söyledi. Tunç, "Açlık grevinde bulunan insanların talepleri AKP'nin iktidara geldiğinde aslında öngördüğü hayata geçirmek istediği taleplerdi, vaatlerdi. Ne oldu da bugünkü AKP bu vaatlerinden vazgeçip uzaklaşıp ve insanları ölüme mahkum etti? Ne oldu da AKP son 3 yılda onbinlerce insanı sırf düşündüğü için, sırf kendine muhalefet ettiği için belediye başkanlarını, milletvekillerini, öğrencileri, hukukçuları ve gazetecileri bir anda cezaevinde biriktirdi? Olağanüstü bir süreç yaşıyoruz. Demokrasi adına barış adına kardeşlik adına hepimiz son derece hassas ve gerçekten tehlikeli bir süreç yaşıyoruz. Cezaevinden çıkacak bir tabutun önümüzdeki süreçte yeni bir çatışmayı tetikleyeceğine hepimiz şimdiden düşünmeli ve bu konuda sağduyu sahibi insanlar olarak mutlaka bu sürece müdahale etmemiz gerekiyor. İnsanlık ölmediyse yapılacak bir şey var. Meydanlarda olmak sesimizi yükseltmek durumundayız. Bu haklı talepler hepimizin ortak talepleridir. Bir halkın anadilinde eğitim talep etmesi utanç verici bir durumdur. 21. yüzyılın dünyasında böyle bir talep utanç vericidir. Türkiye adına. 30 yıldır süre gelen bu savaşın sonlandırılması için Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması da önemli bir yoldur. Barışa giden önemli bir yol olduğunu düşünüyoruz ve buna inanıyoruz. Tutsakların talebini insani görüyoruz ve gerekli görüyoruz" diye konuştu.
Grup yapılan basın açıklamasının ardından İstanbul Üniversitesi'nin girişinde açlık grevinin 52. günü olması nedeniyle 52 dakika süren oturma eylemi gerçekleştirdi. Gruba destek veren sanatçı Ferhat Tunç da öğrencilerle birlikte şarkılar söyledi.
Oturma eyleminin ardından öğrenciler dağılmaya başladı. Ferhat Tunç da öğrencileri taşkınlık yapmamaları konusunda uyardı. Grup daha sonra Beyazıt'ta bulunan İstanbul Üniversitesi'nden Laleli'ye kadar yürüdü. Polis de grubu arkadan takip etti. Laleli'de grubun bir kısmı dağılırken bir kısmı da tramvaya binerek uzaklaştı.



İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim