Kurban Keserken Öldü Kurban Keserken Öldü
 Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’nce 2012 yılı hububat hasadı biçerdöver kontrollerine başlandı. 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı talimatı doğrultusunda Erzurum’da 2012 yılı hasat döneminde hasat tekniği konusunda eğitim almış ve valilik tarafından yetkilendirilmiş teknik personeller hububat hasadı gerçekleştiren biçerdöverleri etkin bir şekilde kontrol etmeye başladı. Denetim için kurulan 2 ekip çalışmalarını 20 gündür aralıksız sürdürmekte. Denetimlerde biçerdöver ayarları kontrol edilmekte ve kullanıcı operatörler ve ürün sahipleri bilgilendirilmekte. Yapılan denetimlerde il genelinde değişik yerlerde hasat yapan 20’e yakın biçerdöver ve 40 adet tarlada kontrol çalışmaları yürütüldü. Çalışmaların, Erzurum da ürün hasadı yapan biçerdöverlerde tane kaybını en aza indirmek, çiftçinin üretmiş olduğu ürünün tarlada kalmasını engellemek amacıyla titizlikle yürütülmekte.
Yapılan kontrollerde dane kayıplarının 2012 yılı için hedeflenen dane kayıp oranının altında olduğu tespit edilerek hasat sona erinceye kadar denetimlerin devam edeceği belirtildi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim