Edirne’de yıldırım ölüme neden oldu Edirne’de yıldırım ölüme neden oldu
Elazığ'da 8 gün önce kaybolan Fırat Üniversitesi (FÜ) jinekoloji bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateş, gece saat 02.00 sıralarında elleri ve ayakları bağlanmış, kurşunlanarak öldürülmüş şekilde bulundu. Bulunan ceset FÜ morguna getirilerek otopsi için bekletildi. Gürateş'in yakınları morg önünde sinir krizleri geçirirken, eniştesi Dr. Aytaç Polat, üniversite rektörü Prof.Dr. Fevzi Bingöl ve Jinekoloji bölüm başkanı Prof.Dr. Ekrem Sapmaz'a ağır eleştirilerde bulundu. Dr. Polat, "Rektör nerede
neden sahip çıkmadı cenazeye. Nefis varsa istifa edersin. Prof.Dr. Ali Rahman intihar etti. Ne oldu. Bilgin Gürateş öldürüldü ne oldu. Rektör nerede" dedi. Fırat Üniversitesi adli morgunda yapılan otopsi sonrası Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in cenazesi İzzetpaşa Camii'ne götürüldü. Gürateş'in ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazı sonrası asri mezarlıkta defnedileceği öğrenildi.
Öldürülen Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in bir süre önce arkadaşı Doç. Dr. Hüsnü Çelik'in veda yemeğine katıldığı görüntüye İHA ulaştı. Gürateş arkadaşının veda yemeğinde yaptığı konuşmada, "Hüsnü Hoca, kanser derneğini açtı. Bayrağı taşımadan bizlere devredecek gibi görülüyor. Hüsnü Hoca'nın dostluk ve arkadaşlığına bilim adamlığına doyamadığımız bir insan" diyerek meslektaşına övgüler yağdırıyor.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in katil zanlısı olarak 7 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların emniyetteki sorguları devam ederken, cinayetin alacak-verecek davasından kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Editör: TE Bilişim