Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Projelerle İzmir için gelecek 5 yıl hedeflerini ortaya koyduklarını dile getiren Yıldırım, “İzmir Belediye başkanı çıkıp’ Bunların hepsini biz de düşünmüştük’ diyor. Daha ne kadar düşüneceksin? diye sormak gerek. Bir 5 yıl geçti, bir 5 yıl daha geçti. Önemli olan düşünmek değil, yapmak. Eğer yapıyorsanız farkınızı kanıtlamış olursunuz. Biz hayallerimizi rüyalarımızı anlatmıyoruz. Biz şimdiye kadar yaptıklarımızdan yola çıkarak konuşuyoruz. 150 yıllık Marmaray hayalini gerçeğe dönüştüren biri olarak konuşuyoruz” dedi. Yıldırım, Kaklıç’a yeni bir havalimanı yapacaklarının da müjdesini verdi. 

Binali Yıldırım, seçime 35 gün kala kamuoyuna açıkladığı 1414 projenin ardından saha çalışmalarına Çiğli ilçesi ile devam ediyor. Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde Yutu Tekstil ve Akar Tekstil fabrikalarını ziyaret eden ve işçilerle buluşan Yıldırım, Yutu Tekstil fabrikasında işçilerle birlikte yemek sırasına girdi, yemek yedi. Yıldırım, dikiş makinasının da başına oturarak dikiş dersi aldı. Yıldırım’a kadın işçiye teşekkür ederken, ben size hizmet getireyim, sizlerde tekstili yapın” diye konuştu.
İşçilerle yemek sonrasında bir araya gelen Yıldırım’a fabrikası hakkında bilgi veren Yusuf Bulut, 20 yıldır yerlerinde saydıklarını ve ne oturdukları Karabağlar ilçesine, ne de çalıştıkları bölgelere bir çivi dahi çakılmadığını ifade etti. Kentin gece gündüz çalışan ve insanların geleceğine yönelik hedefleri ortaya koyan bir yönetime ihtiyacı bulunduğunu kaydederek, “Bizim sizin gibi başarısını her fırsatta kanıtlamış bir yöneticiye ihtiyacımız var. Geldiğiniz için Bulut ailesi adına teşekkür ediyorum, şeref verdiniz” diye konuştu.

"Sözlerine Yutu Tekstil çalışanı kardeşlerim" diye başlayan Binali Yıldırım ise 2 gün önce kamuoyuna sundukları projelerin hayal ya da rüya olmadığını kaydetti. Yıldırım, şunları söyledi: “Gelecek planımızı anlattık Menemen’e varmak üzere Aliağa, Çandarlı, Çanakkale köprüsü ile Avrupa’ya uzanacak. Menemen’e giden yol, İZBAN, çevreyolu hepsini biz yaptık. Bana ‘ne yaptın?’ diye soran yönetici bu kentin belediye başkanıdır. Şehrin belediye başkanı olduğunu unutmuş bana soruyor. Sen söyleyeceksin ne yaptığını. Sen ne yaptın?”.
Projelere yönelik kentin belediye başkanının “Biz de düşünmüştük. Bunları bizimde yapacaklarımız” dediğini bildiren Yıldırım, “Daha ne kadar düşüneceksin. Bir 5 yıl geçti, bir 5 yıl daha geçti. Önemli olan düşünmek değil, yapmak. Eğer yapıyorsanız farkınızı kanıtlamış olursunuz. Biz hayallerimizi ve rüyalarımızı anlatmıyoruz, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz” şeklinde konuştu.
Amaçlarının gelecek için 4 milyon İzmirliye hizmet etmek olduğunu kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

"İzmir değişim istiyor. Değişime ihtiyaç var. Geçtiğimiz 10 yılda hiçbirşey daha iyiye gitmedi, herşey geri gitti. Harmandalı’nda çöp dağları Çiğlilinin üzerine geliyor. İzmir’in geldiği yer burası. Çiğli eskiden İzmir’in kuş cennetiydi. Şimdi çöplüğe dönüştü. Çamur, çukur, trafik ise apayrı bir dert. Denize en uzun sahili olan ilçe Çiğli ama denizle irtibatı yok. Çünkü irtibat kesilmiş. Çiğli’den ziyade Karabağlar’da da İzmir’in 30 ilçesinde de durum böyle. Herkes aynı şikayeti yapıyor. “İzmir’i bu sefaletten kurtarın” diyor. Biz iyi bir ekibiz ve bize görev verirseniz gece gündüz 7 gün 24 saat çalışarak İzmir’e hak ettiği değeri getireceğiz.”
 
Editör: TE Bilişim