Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’den aday gösterilmesi durumunda haksız rekabetin ortaya çıkacağını ileri süren CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Bakanın istifa etmeden aday olmasının da anti-demokratik bir uygulama olacağını söyledi.

Yüksel, kendileri için Bakan Yıldırım dahil olmak üzere AK Parti tarafından kimin aday göstereceğinin bir önemi olmadığını da belirterek, “İzmirli birini aday göstermek yerine yapılan bu seçimi yadırgıyorum. Kendi potansiyelini ne bakan ne başkan yapmak için demek ki o potansiyelde bir siyasetçi yetiştirememişler.

Biz kim hizmet ediyor etmiyor, onu seçim sürecinde görüşeceğiz. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) aldığı karar Türkiye’nin demokrasi açısından nerelere geldiğinin çok önemli bir göstergesidir. Buradaki sıradan oda yönetim kurulu olacaksa istifa edecek diye karar alacaksınız, öbür yandan bakan istifa etmeden aday olacak diyorsunuz.

Bakanlığın tüm olanaklarını kullanarak çalışacak. Valisinden tüm bölge müdürlerine kadar herkesi emrinize koyacaksınız, Bakanlık kaynaklarını kullanacaksınız. Böyle bir şey dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde yok, akla hayale sığmayacak bir durum” dedi.


“BİZİM ADAYIMIZ YA DA DİĞER PARTİLERİN ADAYI KİM OLURSA OLSUN İZMİR CHP’DİR”

CHP PM Üyesi, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Birgül Ayman Güler de, İzmir’de partisi ya da AK Parti kimi aday gösterirse göstersin CHP’nin kazanacağını savunarak, “İzmir CHP’dir. Biz İzmir’de seçim kazanma mücadelesinde değiliz.

Biz İzmir’de diğer partilerin adayları kim olursa olsun, bizim adayımız kim olursa olsun biz seçimi alırız, alacağız. Bizim buradaki mücadelemiz şimdiki başarı düzeyimizin üzerine çıkmak. İl başkanımız da bunu böyle söyledi. Tüm adaylar olarak da böyle söylüyoruz. Çabamız da bu yönde olacak. Kim aday olursa olsun adayımızın arkasında değil yanında olacağız” yorumunu yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise, Bakan Yıldırım’ın aday gösterilecek olması olasılığıyla ilgili “Hayırlı olsun” dedi.

“AKP İÇİNDE BİNALİ YILDIRIM’I HARCAMAYA ÇALIŞANLAR VAR”

CHP’li İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de, Binali Yıldırım’ın Başbakan tarafından yarın İzmir adayı olarak gösterilmesi durumunda ise ortaya haksız rekabetin çıkacağını savundu. “AKP’nin içinde Binali Yıldırım’ı harcamaya çalışanlar var” diyen ve Yıldırım’ın seçimi kaybedeceğini savunan Aksünger, “Birisi Başbakana yutturmuş.
Bakanlık yapan bir insanın aday olması hoş değil. Yenilecek. Birileri onu pohpohluyor.

Yıldırım’a yönelik siyasi bir komplo olduğunu düşünüyorum. Mevcut iktidar bu haksızlığı hep yapıyor. Genel seçimlerde de iki bakanı buradan aday gösterdi. Sürekli vaatlerde bulundular, işe aldılar. Aynı geleneklerini devam ettiriyorlar. Devletin tüm olanaklarını kullanacaklar. Demokrasinin ahlakına kültürüne uygun değil. Başbakanın böyle bir kültürü olmadığı için, ‘ben yaptım oldu’ dediği için onun için bir şey değişmiyor” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti’nin İzmir için aday göstermeyi düşündüğü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın aday gösterilmesi durumunda yerel seçimin adil geçmeyeceğini söyledi. 


30 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle CHP İzmir İl Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Ali Engin, sert iddialarda bulunarak, “Seçim kampanyasında demiryolları müteahhitleri, karayolları müteahhitlerinin araçlarını İzmir’de göreceksiniz. Bu demokrasi mi, seçim mi? Bu eşit olmayan adil olmayan güce örgütümüzle karşı duracağız. Bu müteahhitleri İzmir’e sokmayacağız. Yıldırım’a sunmak için hazırlanan dolar dolu bavulları İzmir’e sokmayacağız. Bunlarla seçim kampanyası yapmak istiyorlar. Buna İzmirlilerle birlikte dur diyeceğiz” dedi.

İZMİR’DE YATIRIM YAPIYORUZ, EŞİT DAVRANIYORUZ DEMEYE HAKLARI YOK

“İzmir’de yatırım yapıyoruz, eşit davranıyoruz’ demeye hakları yok. Bu yalanı İzmirliler yutmayacak. Seçim meydanlarında söyleyeceğiz. Bakan Yıldırım'ın açıkladığı 35 proje nerede? Aradan 3 yıl geçti. Bir tane örnek göstersinler” diye seslenen Ali Engin, Bakan Yıldırım’a yüklenen açıklamalarını, “Kamu kaynaklarıyla müteahhit paralarıyla seçim kampanyası yapacağım medyayı teslim alacağım hesabı yapıyorlar. Bizim yandaş müteahhitimiz yok. Müteahhitlerden partiye destek almıyoruz.Biz parti olarak belediyelerimizden bir lira bile destek almadık” şeklinde sürdürdü.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir’in vergi ödeyen kentler arasında 3’üncü sırada olmasına karşın kamu harcamaları sıralamasında 76’ıncı sırada olduğuna vurgu yaparak, Bakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı 35 Proje’nin birçoğunun özel sektör eliyle yapıldığını söyledi.

YATIRIMLAR DIŞ KREDİYLE VE ÖZEL SEKTÖR TARAFINDAN YAPILIYOR

Engin, şöyle konuştu: “İzmir vergisini vermede Türkiye’de ilk üçte. Ancak kamu harcamaları bakımından 76’ıncı sıradayız. Yatırımları başka yerlere vergi ödenmeyen yerlere götürmüş. ‘Havalimanını özel sektör yapıyor. İzmir-İstanbul otoyolu. İçinden bir çok il ilçe geçiyor. Nereye giderlerse aynısını söylüyorlar İzmir’de de aynı numarayı çekiyorlar Bu proje hangi ilin projesi? Yapılan yatırımlar dış krediyle özel sektör tarafından yapılıyor. Sayın Yıldırım’ın yaptığı projeler değil bunlar. Hükümet kendi belediyelerine izinleri bir ayda veriyor. CHP’li belediyeler olunca yıllara yağıyor. Bu nasıl eşitlik?”

EN AZ YÜZDE 60 İLE 30 İLÇEYİ DE ALACAĞIZ

Ali Engin, parti olarak İzmir’de yerel seçim hazırlıklarını 18 aydır sürdürdüklerini, 2014 yerel seçimlerinde İzmir’in 30 ilçesinin tamamını alacaklarını savundu.
Engin, seçimde en az yüzde 60 oranında başarıyla çıkacaklarını belirtti ve ekledi: “CHP İzmir’in en güçlü en büyük partisi. Seçime her bakımdan en hazırlıklı parti…Mali gücümüz iyi. Açık ve şeffafa bir anlayışın gereğini yerine getirdik. Bütün örgütlerimizi hesapları da aynı şekilde. Seçime borçsuz gireceğiz.

Mali ve siyasi bakımdan hazır kıtayız. 30 ilçe başkanı 30 il yöneticimizle yoldaşça arkadaşça hep birlikte yol alıyoruz. Disiplinli iş odaklı dedikoduya dayanmayan bir siyasi çalışma yaptık. Bütün örgütüme şükranlarımı minnetimi sunuyorum. Partimizdeki bu birlik beraberlik sonuna kadar devam edecek. Ben onlara güveniyorum onlar bana güveniyor. İzmirliler bizden zafer bekliyor. 30 ilçeyi ve Büyükşehir’i alacağız.30 Mart’ta İzmir’i dünya markası yapmaya devam edecek bir belediye başkanını yüzde 60’la seçeceğiz.”

Editör: TE Bilişim