İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
 Tarihe Aydınoğluları Beyliği’nin başkenti olarak kazınan Ödemiş’in Birgi beldesinde Ağustos ve Eylül ayı dolu dolu etkinlikler düzenlenecek. ÇEKÜL’ün grafik sergisi ile başlatacağı etkinlikler, Eylül ayı sonundaki hasat şenliği ile daha da renklenecek. 
Dokuz Eylül Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin beldede yaptıkları çalışmalar sonrası ünlü İrimağzı inciri için düzenlenmesine karar verilen hasat şenliği öncesi ÇEKÜL, 20 sanatçının eserlerini Birgi’de sergiliyor.
ÇEKÜL’ün kurulduğu 1990 yılından bu yana vakfın ilgilendiği şehirlerle ilgili hazırlanan grafikler, önümüzdeki hafta düzenlenecek sergi ile halkla buluşacak. 20 ünlü sanatçı tarafından hazırlanan grafiklerin renkli sergisi hasat şenliğine kadar ziyaret edilebilecek. ÇEKÜL Havza Koordinatörü Emin Başaranbilek, Birgi halkını ve ziyaretçileri mutlaka sergiye beklediklerini söyledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin Birgi Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri çalıştay sonrası düzenlenmesine karar verilen İrimağzı Hasat Şenliği ise 30 Eylül’de gerçekleştirilecek. Enfes tadıyla ülkenin en lezzetli inciri olarak anılan İrimağzı incirinin tanıtımının ve korunmasının amaçlandığı şenlik Aydınoğulları Meydanı’ndaki açılış ile başlayacak. Şenlik kapsamında yarışmalar, paneller, sergiler, kültürel Birgi gezileri düzenlenecek. Ayrıca Zeytinlik Parkı’nda bir konser gerçekleştirilecek.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim