Buzlu havalarda yürümenin püf noktaları Buzlu havalarda yürümenin püf noktaları
Bitlis'te karaciğer nakli bekleyen evli, 3 çocuk babası Reşit Yıldırım, bir çocuğunun da Hepatit B hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti. 8 aylık tedavi süresince ellerinde avuçlarında ne varsa harcadıklarını, şimdi çalışamaz durumda olduğunu belirten Reşit Yıldırım, 8 aydır hastaneye gidip geldiğini fakat karaciğer naklinin bir türlü gerçekleşmediğini söyledi. Kendisine karaciğer vermek isteyen 3 ağabeyinde de aynı hastalığın çıktığını anlatan Yıldırım, "    Hepatit B
hastasıyım. Karaciğer yetmezliğinden dolayı karaciğer nakli bekliyorum. Ağabeylerim bana nakil yapmak istediler. Erzurum Araştırma ve Aziziye Hastanesi'ne gittik. Büyük ağabeyim karaciğerini bana vermek için ameliyat oldu. Fakat onda da aynı hastalık olduğu tanısına varıldı. Daha sonra diğer ağabeyim karaciğerini vermek istedi. Fakat aynı şekilde onda da karaciğer yetmezliği olduğunu öğrendik. Küçük ağabeyim de böbreklerden ameliyat olduğu için onda da bu hastalığın olup olmadığını bilmiyoruz. Ama
bulaşıcı bir hastalık olduğu için onda da olabilir. 1 ay önce ise hamilelik döneminde eşim ameliyat oldu ve çocukta da karaciğer yetmezliği olduğu için çocuğum vefat etti. 8 aydır hiçbir iş yapamıyorum. Sürekli hasta yatağımda yatıyorum. Kiralık evde oturuyoruz. İşim de olmadığı için çok zor durumdayız. Bir yandan nakil derdine düştük, diğer taraftan ise 3 tane okul çağında çocuğum var bunlara nasıl bakacağım diye düşünüyorum. Yetkililerden yardım eli bekliyoruz" dedi.
Hastanın eşi Dilek Yıldırım ise, yetkililerden tek isteğinin eşi Reşit Yıldırım'a bir an önce karaciğer naklinin yapılması olduğunu belirterek, "Hamilelik dönemimde ameliyat oldum. Çocuğumda da aynı hastalık olduğu için vefat etti. 3 çocuğum var. Durumumuz çok kötü. Şu an için yardım beklemekten başka bir çaremiz yok" diye konuştu.
Hastanın büyük ağabeyi Adil Yıldırım, Hepatit B hastası olduğunu ifade ederek, kardeşine karaciğerinden parça vermek isterken bu durumdan haberdar olduğunu söyledi.
Ağabey Nadir Yıldırım da tahliller sırasında hastalığa yakalandığını öğrendiğini ve çok zor durumda olduklarını belirtti.
Mehmet Yıldırım ise, böbrek ameliyatı olduğu için kardeşine karaciğerini veremediğini ifade ederek, "Böbrek ameliyatı olduğum için karaciğerimi ağabeyime veremiyorum. Büyük ağabeylerimde Hepatit B hastalığının teşhis edilmesi bende de şüphe oluşturdu. Çok zor durumdayız. Şu anda hiç birimiz çalışamıyoruz. Evimizi geçindirmekte de çok zorluk çekiyoruz. Ahlat Kaymakamlığından, Ahlat Belediye Başkanlığından, Sağlık Bakanlığı'ndan ve büyüklerimizden yardım bekliyoruz" dedi.


Editör: TE Bilişim