İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZENERJİ'de örgütlü Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesinin yetkisine yaptığı itiraz bugün sendika tarafından yapılacak eylemle protesto edilecekti. Sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan işçiler ‘Toplu sözleşme hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz’ pankartı ile başkanlık girişi önüne doğru yürüyüşe geçti.

Açıklamaya Genel-İş’e bağlı diğer şubelerin yöneticileri de katıldı.

Müdahale sonrasında belediye binasında toplantı yapan Genel-İş şube yöneticileri İzmir genelinde iş bırakma kararı aldı. İş bırakmaya otobüsler de dahil olacak. İş bırakan işçiler belediye binası önünde toplanacak.

'BİZİ YOK SAYANI BİZ DE YOK SAYARIZ'

Saldırının ardından açıklama yapan DİSK Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız ise mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi:

“Hak arama mücadelemiz, basın açıklaması hakkımız bugün antidemokratik şekilde elimizden alındı, polis şiddeti ile karşılaştık. Sizin ileri demokrasiniz bu mu? Söz verdin, sözünü tut Aziz Kocaoğlu. Bugün çözüyoruz, itirazı yarın geri çekiyoruz diyerek 90 gündür bizi oyaladınız. Sen bizim toplu sözleşme yetkimize itiraz ettin. Sen bizi yok sayarsan, biz de seni yok sayarız. İşçiyi emekçiyi yok saymayın. Sokaklarda, alanlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılına kadar mücadelemiz sürecek. Basın açıklamamızı da yapacağız. Gelin sıkıyorsa hepimizi alın. Biz sadece İZENERJİ işçisi değiliz, Türkiye genelinde yüz binlerce işçiyiz.”

Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık

YÜZLERCE İŞÇİ İŞ BIRAKARAK BELEDİYE ÖNÜNDE TOPLANDI

Şubelerin çağrısıyla yüzlerce Genel-İş üyesi işçi İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Belediye binası önüne gelemeyen işçiler ise bulundukları yerde iş bıraktı. Emek ve demokrasi güçleri de belediye binası önüne geldi. Polis toplanmaya engel olmak istese de başarılı olamadı. Büyükşehir ile valilik binası arasındaki bölgeye çok sayıda çevik kuvvet aracı ve TOMA sevk edildi.

Belediye önündeki eylemde buluşan işçiler sık sık “Sözleşme hakkımız söke söke alırız”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Sadaka değil toplusözleşme” ve “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganlarını atıyor.

Metehan UD
İzmir

Editör: TE Bilişim