CHP Milletvekiline Büyük Tepki CHP Milletvekiline Büyük Tepki
 Sabah saatleriyle birlikte ilçede selin meydana getirdiği hasar gün yüzüne çıktı. Sel yüzünden İzmir ile Çanakkale arasındaki ulaşımı sağlayan E-87 karayolunun bazı bölümlerinde asfalt yol kabarırken, bazı köprülerde de derin yarıkların oluşması araç trafiğini etkiledi. 
Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 20.00 civarında şiddetini artıran sağanak, gece yarısı saat 03.00’a kadar devam etti. Zaman zaman dolu yağışı yaşanan bölgede, Balıkesir’i Çanakkale ve İzmir’e bağlayan E 87 Karayolu’nda yüzlerce araç, oluşan sel yüzünden yolda mahsur kaldı. İlçe merkezi ve Akçay ile Zeytinli tatil beldelerinde yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kaldı. Ev ve iş yerlerinde mahsur kalan vatandaşlar, Balıkesir ve Çanakkale’den gelen 9 kişilik Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kurtarma ekipleri ile belediyelerin itfaiye ekipleri, iş makineleri ve traktörler tarafından kurtarılmaya çalışılıyor. Edremit Kaymakamı Osman Tunç, ilçede çok büyük bir afet yaşandığını belirterek, ilçede yaraların sarılmaya başladığını anlattı.



TSUNAMİ ETKİSİ BIRAKTI
Edremit ilçesinde 8 saate yakın aralıksız süren yağmur ilçeyi yıktı geçti. Son 40 yılın en şiddetli yağışlarının meydana geldiği ilçede rögarların patlaması sonucu yollar göle döndü. Çanakkale İzmir Yolu arasındaki E-87 karayolunun bazı bölümlerinde asfalt kabardı. Yağmur dolayısıyla aynı karayolu üzerinde bulunan Akçay köprüsü de yarıldı. 4 şeritli köprüde, yarıklar sebebiyle araçların tek şeriti geçişine izin verildi.



CAMİYİ SU BASTI
Güre beldesinde de sel manzaraları devam etti. Sabah saatleriyle birlikte felaketin boyutları gözler önüne serildi. Güre Merkez Camisi de şiddetli yağışlar sebebiyle sular altında kaldı. Cami cemaati ve İmam Yılmaz Acar, camiye giren suları kovalarla boşaltmak için saatlerce uğraştı. İlçe merkezinde ve beldelerinde yüzlerce evi su bastı. Başta Edremit olmak üzere, Akçay, Zeytinli, Altınoluk ve Güre’de ev, işyeri ve sanayi bölgeleri sular altında kaldı.




SÜRAT TEKNESİ REFÜJDE
Kadıköy-Akçay arasındaki KİPA mevkiinde 4 şeritli yolun gidiş istikameti, derenin kabarıp su kanalını patlaması sonucu araç geçişine kapatıldı. Yağmur sebebiyle Güre beldesinde dağlardan çok sayıda odun parçaları da kent merkezine ulaştı. Ülkü Yolu üzerinde ise hayvan çiftliklerinde çok sayıda tarım arazisinin sular altında kaldığı, ağıllarda yüzlerce küçükbaş hayvanın telef olduğu bildirildi. Şiddetli yağışlar dolayısıyla bazı sürücüler de araçlarını yol kenarına bırakarak güvenli yerlerde bekledi. Beldede denizden gelen bir sürat motoru ise E-87 karayolunun refüjüne kadar gelmesi olayın boyutlarını gözler önüne serdi. Sel felaketi sebebiyle mağdur olar vatandaşlar, “Biz böyle felaket görmedik. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.






Editör: TE Bilişim