Bodrum’da facia !!! Bodrum’da facia !!!
Bodrum Kaymakamlığının desteği ile İlçe Müftülüğünün organize ettiği “Fetih - Fatih ve Medeniyet” konulu panel ve “Mehter Konseri” etkinliği düzenlendi. Aydın´ ın Nazilli İlçesinden gelen Mehteran Takımı Bodrum sokaklarında yürürken vatandaşlar alkışlarla onlara eşlik etti. Kısa bir yürüyüşten sonra Belediye meydanında mini bir konser veren Mehteran takımı yerli yabancı turistleri ve vatandaşları yapyığı gösterilerle hayran bıraktı.

Yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği törende bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler. Mehteran takımı marşlarını coşkuyla söylerken minik izleyicilerde kimi ayaklarıy tempo tuttu kimi dans ederek eşlik etti. Belediye Meydanındaki mehteran konserinden sonra Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde Fetih-Fatih adı altında panel gerçekleştirildi.

Panele Güzel Kur’an Okuma yarışmasında Türkiye 1ncisi seçilen ve halen Kocatepe Camii İmam Hatibi olan Adem Kemaneci´ nin Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Daha sonra Gazeteci-Yazar Fatih Öznur´ un yönetip sunduğu panel başladı. Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ve YÖK Üyesi Prof. DR. Tufan Buzpınar konuşmacı olarak katıldığı panelin ardından sahneye tekrar Nazilli Mehteran takımı aldı.




Editör: TE Bilişim