Bornova Belediyesi İstihdam Fuarı 12 Ekim’de Açılıyor Bornova Belediyesi İstihdam Fuarı 12 Ekim’de Açılıyor
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen Bornova Belediyesi İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Fizibilitesi Projesi tamamlandı. Yeni iş kuracak girişimcilere destek veren Bornova Belediyesi sanayi bölgelerine yakın olan Pınarbaşı’nda 1700 metrekare kapalı alanı olan bir merkez kuracak. İçinde 23 işlik bulunacak merkezde girişimciler hayallerindeki işi Bornova Belediyesi’nin desteğiyle kurma imkanına sahip olacak. İş Geliştirme Merkezi Bornova Belediyesi’ne 1 milyon 400 bin TL’ye mal olacak. KOSGEB (Küçük ve Orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı) ise iş geliştirme merkezini hem kuruluş hem de işletme açısından destekleyecek. Bu destek kapsamında KOSGEB İŞGEM’de yer alacak girişimcilere ilk olarak 27 bin TL girişimci desteği sağlayacak. Ayrıca İŞGEM içerisinde mobilya, pazarlama, sekreterya, toplantı eğitim salonları, bilgisayar ve internet kullanım alanı ve kafeteryala rolacak.
ş Geliştirme Merkezi Fizibilitesi Projesi kapanış toplantısı, Bornova Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın ev sahipliğinde Yeni Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya İZKA Kurumsal İletişim Sorumlusu Nazlı Kayı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, ve e-kapıcılık sistemini kuran Atilla Altay ve Armapol Ltd. Şirketlerini KOSGEB desteğiyle kuran Hülya Çolak olmak üzere iki genç girişimci konuşmacı olarak katıldı.
Bornova’nın bilginin üretildiği bir kent olmasının yanı sıra o bilgiyi uygulama alanına da sahip özel bir ilçe olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “İŞGEM projemizde hem moral hem de farklı alanlarda olmak üzere KOSGEB desteğini alıyoruz. Öte yandan projemizle ilgili çalışan güzel bir ekibimiz var. Bornova sadece sanayi alanında aktif değil aynı zamanda önemli bir ticaret alanı. Böyle bir kentte çalışan ve aynı zamanda öğrenci olan çok ciddi bir nüfus var. Onlara bir yerel yönetim olarak yol gösterecek çalışma yapılması gerekiyordu. Bizde bunu yaparak bu projeye başladık. İŞGEM’i sanayi sitelerimizin yoğunlukla yer aldığı Pınarbaşı bölgemizde kurmayı hedefledik. Bu sayede girişimcilerimiz ticari hayata sanayi sitelerinin faaliyetlerini de görerek ve bunlardan örnek çıkararak başlayabilecek. Girişimcilerimiz bu merkezde hayallerindeki yapmak istedikleri işe ulaşmış olacaklar. Ben tüm girişimcilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Bornova Belediyesinin bugüne kadar iki projesiyle İZKA’dan destek almaya hak kazandığını hatırlatan İZKA Basin ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Nazlı Kayı, “Bornova Belediyesi Organik Oyuncak projesiyle İZKA’dan 137 bin 630 TL, Yeşilova Höyüğü Çevre Düzenleme projesi içinde 602 bin 572 TL destek aldı. Belediyemiz gerçekten başarılı işler gerçekleştiriyor. İş geliştirme projesinde de birlikte çalışıyoruz. İZKA olarak bu tür projelerin arkasında durmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Pınarbaşı’nda kurulacak iş geliştirme merkezinin yeni girişimciler için çok büyük fırsat olduğunu belirten İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, “İŞGEM’de yeni iş kuracak insanlara bilgi verilecek, yönlendirilecek ve bu işlerin sürekliliği sağlanacak. İŞGEM’de yeri olan girişimciler daha kuluçka döneminde olacak. Burada iş hayatını öğrenecekler. Ancak onlara destek veren kurumlar olacak. İŞGEM bir kuluçka merkezi olacak. Buradan esnaf, sanatkar, işadamı yetiştirilecek. Bornova bir sanayi ve üniversite kenti. Merkezi kurarken göz önünde bulundurulması gereken en önemli konu bu olmalı” dedi.

Editör: TE Bilişim