Bornova Belediyesi İstihdam Fuarı 12 Ekim’de Açılıyor Bornova Belediyesi İstihdam Fuarı 12 Ekim’de Açılıyor
 Pek çok uluslararası anlaşmaya ve işbirliği projesine imza atarak kentin tanıtımına katkıda bulunan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, şimdi de 8 bin 500 yıllık tarihi; Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Levanten kültürü gibi zenginlikleri öne çıkarıp turizm potansiyelini büyütmek için harekete geçti. Başkan Sındır, ilçenin turizm yatırımlarına yön verecek Bornova Turizm Master Planı’nın hazırlanması için, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’la protokol imzaladı. 
Protokole göre ilçenin Turizm Master Planı, Bornova Belediyesi adına Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından hazırlanacak. Planın hazırlanmasında Yaşar Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İge Pırnar, Doç. Dr. Gökçe Özdemir Bayrak ve Doç. Dr. Çağrı Bulut ve ekibi görev alacak. 2013-2018 yıllarını kapsayacak olan 5 yıllık Bornova Turizm Master Planı'nın hazırlanması ise, 6 ay sürecek. 2013 yılı Eylül ayının başında tamamlanacak planda; kısa, orta ve uzun vadeli hedefler oluşturulacak. Çalışmalar kapsamında Bornova Belediyesi'nin stratejik planı da turizm açısından ele alınacak.


Bornova'nın; tarihi, turistik ve kültürel değerleriyle İzmir’in çok özel bir yerleşimi olduğunu hatırlatan Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "8 bin 500 yıllık tarihi, Yeşilova Höyüğü’ndeki kazılarla ortaya çıkan tarih öncesi dönemden bu yana insanların burada yerleşmiş olması, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait değerlerimiz, yakın tarihimizdeki Levanten yaşamının burada şekillenmiş olması Bornovamıza zenginlik katıyor. Aynı zamanda kentimizin tarımsal nitelikleri de çok zengin. Literatüre Bornova bamyası, misket üzümü olarak geçen ürünlerimiz var" dedi. 
Sındır, Bornova'nın değerlerinin bilimsel bir akıl ve bilimin ortaya koyduğu bir çalışmayla geleceğe taşınmasının, belli bir sistematiğe göre öne çıkarılmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise, üniversitelerin önce bulundukları kentin işine yaramasının çok önemli olduğunu belirterek, "Bornova Belediyesi ile birlikte çalışma olanağı bulduğumuz için çok mutluyum. Bu çalışma, bize üniversite olduğumuzu hissettiren bir sosyal sorumluluk projesi" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim