Bornova Belediyesi İstihdam Fuarı 12 Ekim’de Açılıyor Bornova Belediyesi İstihdam Fuarı 12 Ekim’de Açılıyor
 Son olarak Kızılay Mahallesi’nde 11 dönümlük bir alanda yeşil alan ve park düzenlemesi yapan Bornova Belediyesi, vatandaşlara nefes alacak mekanlar oluşturuyor. 
Avrupa’da 7 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını ilçede 7.5 metrekareye çıkaran Bornova Belediyesi yatırımlarına ara vermiyor. Kızılay Mahallesi’nde yapılan 11 dönümlük park düzenlemesiyle bölgede yaşayan vatandaşların en büyük ihtiyaçlarından biri karşılanıyor. 478/2 Sokak yanındaki alanda büyük kapsamlı park düzenlemesi yapılıyor.



İnşaat işleri tamamlanan park, peyzaj düzenlemesinin ardından kısa süre sonra hizmete açılacak.11 dönümlük alanda bir basket sahası, çocuk oyun grupları, spor aletleri, piknik alanı, seyir terasları ve otopark yeralıyor. Kızılay Mahallesi’ndeki parkla birlikte Bornova Belediyesi’nin park yeşil alan sayısı 458’e ulaştı. Sadece 2013 yılında 17 tane yeni park yapıldı. Son dört yılda 107 adet yeni park vatandaşların hizmetine sunuldu.
Yeşil alanların geleceğe bırakılan en güzel miraslar olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Biz de bu anlayışla uygun olan her alanda park ve yeşil alan düzenlemesi yapmak için büyük çaba harcıyoruz. Yeşil alan oluşturmak, park yapacak alan bulmak gerçekten çok zor. Böyle alanları yeşillendirip halk için yaşam alanlarına dönüştürmek gerekiyor. Biz de bunu yapıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim