İzmir'de Kaçak İçki Operasyonu İzmir'de Kaçak İçki Operasyonu
  Gençlerin zihinsel ve bedensel gelişiminde spor faaliyetlerinin önemli olduğuna işaret eden CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, farkındalık yaratmak ve amatör sporcuların ulusal mecralarda tanınmasını sağlamak amacıyla 'Ben de varım' projesini hayata geçireceklerini söyledi. Atila, proje kapsamında amatör sporcuların önce ulusal sonra da uluslar arası spor camiasında tanıtıcı faaliyetler yapacaklarını bildirdi. 


Spor faaliyetleri konusunda sadece fiziki mekanlar inşa eden belediyecilik anlayışını değiştireceklerini belirten CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, 'Ben de varım' projesiyle amatör sporcuların kendilerini tanıtma fırsatını sunacaklarını söyledi.


Bornova'daki amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya gelen ve onların sorunlarını dinleyen Atila, “Sosyal belediyecilik anlayışını temel unsurlarından bir tanesi de, çocuk ve gençlerin ruhsal ve bedensel gelişimini sağlayan spor faaliyetlerini desteklemektedir. Buradaki amaç, gençleri uyuşturucu, alkol ya da kötü alışkanlıklardan uzak tutarak; onları sosyal hayatın içine entegre ederek sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Biz bu anlayışla amatör sporculuğun geliştirilmesi yönünde projeler hazırladık” diye konuştu.

Türkiye'de özellikle amatör spor dallarında kluplerin ve sporcuların kendilerini tanıtmakta çok zorlandığını ifade eden Atila, “Önceliğimiz bahsettiğimiz üzere sağlıklı bireyler yetiştirilmesini sağlamak. Biz, gençlerimizin motivasyonlarını artıracak ve onları kendilerini ön plana çıkmasını sağlayacak etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Bu bağlamda 'Ben de varım' projesini oluşturduk.

Buna göre, Bornova Belediyesi olarak ana spor dallarında, yılda bir ya da iki kez çeşitli etkinlikler organize edecek. Bu organizasyonlara ulusal düzeyde katılımı sağlayarak, onların kendilerini tanıtmalarına fırsat vererek; profesyonel kulüp menajerlerini etkinliklere davet edeceğiz” ifadesinde bulundu.


İzmir'in en genç ve dinamik nüfusunu barındıran Bornova'yı sporun hemen her alanında tanınan bir merkez haline getireceklerini açıklayan Atila, “Bornova'nın birçok mahallesinde, konusuna uygun ve büyüklükte spor merkezleri inşa edeceğiz. Yani bir tane bina inşa edip, konuyu orada kapatmayacağız.

Sporla ilgili başta kulüpler olmak üzere özel sektörün girişimlerine destek vereceğiz. Bu konuya çok duyarlıyız çünkü sporun politik kaygıların üzerinde olması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

BORNOVA STADI TAMAMLANACAK

Yapımı devam eden Bornova Stadı ile ilgili bilgi de veren Atila, “Şu anda yapımı Doğanlar Mahallesi'nde devam eden Bornova Stadı'nı da önümüzdeki iki yıl içinde açmayı hedefliyoruz. Amatör futbolcularımız, bundan sonra daha iyi şartlarda mücadele edecekler. Bunun yanında belediye olarak, klüplerimize gerekli malzeme desteğini de aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi(İBB) ile görüştüklerini ve sporcuların ulaşım konusundaki sıkıntılarını çözmek için harekete geçtiklerini de açıklayan Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kulüplerimizin zaman zaman ulaşım konusunda sıkıntı çektiğini biliyoruz. Bu yüzden İBB'den aldığımız otobüslerin ortak kullanımını sağlamak için harekete geçtik. Böylece, spor kulüplerimiz rahat bir nefes alacak.”
Editör: TE Bilişim