Belediye Meclisi’nde, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün çalışma yönetmeliğine eklenen bir madde ile öğrencilerden engellilere pek çok kesime bugüne kadar yapılan gıda, giysi ve eşya gibi yardımların yanısıra nakdi yardım yapılmasının da yolu açılıyor. Bornova Belediyesi sosyal proje yatırımlarını 10 milyon liralık dev bütçeyle yürütüyor

Bu yıl 50 milyon liralık yatırımla hemşerilerine hizmet eden Bornova Belediyesi sosyal alanda da atağa kalktı. İçişleri Bakanlığı’nın tanıdığı yeni müdürlük kurma hakkını Sosyal İşler Müdürlüğü için kullanan Bornova Belediyesi sosyal yardımlar için 10 milyon liralık bir bütçe ayırdı. Bornova Belediyesi, ihtiyacı olan yaşlı, kadın, öğrenci ve bebek olmak üzere çok çeşitli kesimlere yardım hizmeti sunuyor.

Yeni kurulan Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bu yardımlar artarak devam ediyor. Bugüne kadar eşya, giysi ve gıda yardımları yapan Bornova Belediyesi, mecliste alınan kararla bu yardımlarının kapsamını genişletti. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün çalışma yönetmeliğinin “Görev Yetki ve Sorumluluklar” başlıklı bölümüne 22. Madde olarak, “İlçemizde yaşayan dar gelirli ve muhtaç aileler ile öğrencilere, çocuklara, kadınlara, engellilere ve yaşlılara yönelik olarak Belediyemiz bütçe olanakları çerçevesinde ve mevzuatın izin verdiği ölçüde eğitim, beslenme, giysi, eşya, barınma, sağlık ve benzeri insani ihtiyaçların karşılanması için ayni ve nakdi yardım yapmak” ifadesinin eklenmesi için çalışma başlatıldı. Bornova Belediye Meclisi’nde görüşülen konu incelenmek üzere Hukuk Komisyonu’na gönderildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, bugüne kadar yapılan yardımların kapsamı genişlerken, ihtiyacı olan vatandaşlara, bütçe ve mevzuatın izin verdiği ölçüde maddi yardım da yapılabilecek.


Sosyal hizmetlerde büyük başarı


Bornova Belediyesi
, sosyal hizmet alanında yürüttüğü pek çok projeyle başarısını kanıtladı. Verilen hizmetler bu alanda ödüller aldı, uluslararası kongrelerde örnek gösterildi. Bu kapsamda  Bornova Belediyesi sınırları içinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya olmayan 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullar ile kimsesizlere bakım hizmeti veriliyor. Görevliler, yaşlıları evlerinde ziyaret edip, sorunları saptayarak kayıt altına alıyor. Uzman elemanlar eşliğinde yatak çarşaf değişimi, banyo, oda temizliği, tırnak kesimi, pansuman, ağız ve diş sağlığı bakımı yapılıyor. Ayrıca psikolojik destek konularında da gerekli hizmet veriliyor.
Bornova Belediyesi’nin bir başka sosyal hizmetini de gebe, loğusa ve bebek bakımları oluşturuyor. Sağlık ekipleri hamile ve loğusa kadınlar ile çocuklara evlerinde bakıyor. Evlerde, muayene, kontrol, yönlendirme ve eğitim hizmeti sunuyor.

Dayanışmaya aracılık


Bornova Belediyesi’nin, dar gelirli vatandaşlara destek olmak için açtığı giysi bankası binlerce kişinin yüzünü güldürdü. Yenisinden hiçbir farkı olmayan ikinci el giysilerin yanı sıra hayırseverlerin bağışlarıyla kullanılmamış giysilerin de bulunduğu Giysi Bankası dar gelirli Bornovalılara hizmet veriyor. Eşya Bankası aracılığıyla da her ay 7-8 vatandaşın evi donatılıyor.

Eğitime büyük destek

Bornova Belediyesi'nin lise ve üniversite sınavlarına girecek gençleri ücretsiz olarak hazırladığı dershanesi BELGEM de kurs alan öğrencilerin sayısı 3 bin 200’ü buldu. Bornova Belediyesi ilköğretim okulu ve liselerin fiziki yapılarının iyileştirilmesi için de büyük bir çalışma yürütüyor. İlçede ihtiyacı olan okulların boyası, badanası ve bina bakımları Bornova Belediyesi tarafından yapılıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu iş için 1 milyon lira ayrıldı.

Sosyal konulara özel bir önem verdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay sındır, şöyle konuştu: “İlçemizde yaşayan tüm yurttaşlarımızın belirli bir düzeyin üstünde yaşam sürmesi için projeler üretiyoruz. Özellikle dezavantajlı kesimlere önemli destekler veriyoruz. İhtiyacı olan yaşlı vatandaşlarımızı ekiplerimiz evlerinde ziyaret ediyor. Fiziki bakımdan, sağlık kontrollerine kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca gebe ve loğusa sürecindeki kadınlarımıza da benzer bir hizmet sunuyoruz. BELGEM Dershanemizde 3200 gencimize ücretsiz hazırlık kursları veriyoruz. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde yediden yetmişe herkese her türlü desteği veriyoruz. Bu hizmetlerimizi daha da ileri götürmek için ayrı bir Sosyal İşler Müdürlüğü kurduk. Bornova Belediyesi her zaman ihtiyacı olan hemşerilerimizin yanında olacaktır.”

Bornova Belediyesi İstihdam Fuarı 12 Ekim’de Açılıyor Bornova Belediyesi İstihdam Fuarı 12 Ekim’de Açılıyor

Editör: TE Bilişim