Bornova Belediyesi’nden babalara destek programı Bornova Belediyesi’nden babalara destek programı
28 evin yıkımını tamamlayan Bornova Belediyesi, hem yolu 10 metreden 15 metreye çıkaracak, hem de geniş bir yeşil alan düzenlemesi yapacak. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Kızılay Yokuşu’ndaki çalışmaların birkaç ay içinde tamamlanacağını açıkladı
Bornova Belediyesi, İnönü, Atatürk ve Evka-4 mahallelerine merkezden ulaşımı sağlayan, Kızılay Yokuşu olarak bilinen 467 ve 472 sokaklarda dev bir kamulaştırma hamlesi başlattı. Kış şartlarında dik ve dönüş açısının dar olması nedeniyle trafik güvenliğinin riske girdiği Kızılay Yokuşu’nda yol genişletme kararı alan Bornova Belediyesi bir süre önce başlayan yıkımları tamamladı. 28 evin tamamının kamulaştırılmasıyla yol ve yeşil alan oluşturmak amacıyla kazanılan 2 bin 747 metrekare alan için, hak sahiplerine 2 milyon 344 bin lira bedel ödendi.
Yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla 467 ve 472 sokakların genişliği 10 metreden 15 metreye çıkacak. Bornova Belediyesi’nin yeni yol düzenlemesiyle gelecek en büyük kolaylık ise Malazgirt İlkokulu’nun da bulunduğu 467 sokaktan 472 sokağa dönüşte yolun darlığı nedeniyle yaşanan sıkıntının tamamen ortadan kalkması olacak. Yolun bu kısmında genişlik 25 metreye kadar çıkacak, böylelikle araçlar için rahat bir dönüş imkanı sağlanmış olacak. Düzenleme kapsamında iki sokağın kesişiminde, İzbeton Su Satış İstasyonu’nun karşısında kalan alanda yaklaşık 750 metrekarelik bir de yeşil alan oluşturulacak.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova merkezden tam dört mahalleye ulaşımı sağlayan neredeyse tek geçiş konumundaki Kızılay Yokuşu’nun birkaç ay içinde tamamlanacağını söyledi. Kızılay, Atatürk, İnönü ve Evka-4 mahallelerine ulaşımın yol genişletme ve yeşil alan çalışmasından sonra büyük ölçüde kolaylaşacağını söyleyen Başkan Sındır, “Bornova Çayı üzerine kurulu köprüden sonra başlayan 467 ve 472 sokaklar kullanım bakımından cadde özelliği gösteriyor. Eskiden sokak olan bu yol belediye otobüsleri ve değir toplu ulaşım araçlarınn gözergahı oldu. Çok dar ve dik bir yokuş olması nedeniyle sürekli kazaların olduğu bir yoldu” dedi. Yolu genişletmek için kamulaştırma süreçlerini tamamladıklarını söyleyen Sındır, “Hukuki süreçler de geride kaldı. Yolu genişletirken burada oturan vatandaşlarımıza da önemli bir yeşil alan kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim