Bornova Belediyesi bez torbada da örnek Bornova Belediyesi bez torbada da örnek
Seçimlerden galip çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ederiz. Şimdi elbirliğiyle, ortak akıl içinde çalışma zamanı” diye konuştu. 
Türkiye, tarihi 30 Mart yerel seçimlerini geride bırakırken; Bornova'da yeni bir dönem başladı. Henüz kesin olmayan sonuçlara seçimi kazanan CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, 5 yıllığına Bornova'nın yeni belediye başkanı oldu.

Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte Bornovalılara seslenerek, bir teşekkür konuşması yapan Atila, “Bugün tarihi bir gün yaşadık. Seçimlerden galip çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ederiz. Şimdi elbirliğiyle, ortak akıl içinde çalışma zamanı” diye konuştu.

Yoğun bir seçim dönemi yaşadıklarını ifade eden Atila, “Bornova'da atım atmadığımız mahalle ve köy kalmadı. Gittiğimiz her yerde önce partimizi sonra kendimizi anlattık, vatandaşlarımızı dinledik. Çok mutluyuz ki, yaptığımız çalışmalar karşılığını buldu. Halkımız bizi 5 yıllığına belediye başkanı olarak görevlendirdi” ifadesinde bulundu.
Bornova'da yeni bir dönemin başladığını kaydeden Atila, “Bu sonuçlar, ortaya koyduğumuz plan ve projeleren ne kadar isabetli olduğunu da gösterdi. Biz, attığımız her adımı yaptığımız her planı sosyal belediyecilik anlayışına uygun; ortak akla inanarak yaptık. Dolayısıyla gerçekçi projelerimiz vatandaştan da 'olur' not aldı. Ortaya çıkan tablo da bunu doğrular nitelikte” şeklinde konuştu.


HERKESİN BELEDİYESİ
Seçimlerde sadece kendilerine oy verenlerin değil aynı zamanda oy vermeyenlerin de başkanı seçildiklerini hatırlatan Atila, “Biz, her partiden ve her görüşten insanın belediye başkanıyız. Sadece bir partiye değil, diğer bütün partili yurttaşlarımıza da eşit mesafede hizmet götüreceğiz. Bizim anlayışımız hizmet odaklı bir belediye. Bunun da ön koşulu zaten bu. Yasal süreç tamamlanıp, mazbatamızı alır almaz çalışmalara başlayacağız. Kaybedecek zaman yok, daha çok çalışmamız lazım” ifadesinde bulundu.

BİR TEŞEKKÜR DE RAKİPLERE
Yerel seçimler boyunca başka parti adaylarının da seçim çalışmaları yürüttüğünü aktaran Atila, “Onlar da ellerinden geleni yaptılar ancak halkımız bize görev verdi. Bornova'daki seçimler bize göre son derece seviyeli ve olması gerektiği gibi yaşandı. Kimseyle kırgın olmadan, kimseyle bozuşmadan bu seçimleri kazandık. Onlar da ellerinden geleni yaptılar. Rekabetin kimi zaman acı kimi zaman tatlı yönleri vardır. Biz Bornova Bizim Evimiz diyerek, yaklaşımımızı ortaya koyduk. Aday olan diğer arkadaşlara da teşekkür ederiz” dedi.

EMEKTAR DOSTLAR
Seçim dönemine son derece iyi bir ekiple girdiklerini ve başarıyla çıktıkların açıklayan Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekibimiz hem tecrübeli hem de alanında uzman isimlerden oluşuyordu. Yurttaşlarımız da bu gerçeği görerek oylarını verdi. Başta örgütümüz olmak üzere bütün ekip arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bu arada, bize her zaman gönülden destek veren ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Ata Albayrak ağabeyimizi de bir kez daha rahmetle anıyoruz. O ve onun gibi güzel insanların emeği sayesinde bu başarıyı yakaladık, çok mutluyuz.”
Editör: TE Bilişim