Bir basın toplantısı düzenleyerek göreve başladıkları 18 Mayıs 2011 tarihinden bu güne kadar yaptıkları çalışmaları değerlendiren Bozok Üniversiteri Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversitelerin bulundukları bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomik olarak büyük bir katkı sağladığını belirterek, “Marka kent olabilmek için öncelikle marka üniversitenin Yozgat’ta mevcut bulunması düşüncesinden hareketle üniversitemizin gerçek anlamda bir öğrenci kampüsü haline getirilmesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemizde 20 profesör 11 doçent 113’ü yardımcı doçent 111 öğretim görevlisi 20 okutman 161 araştırma görevlisi ve 12 uzman ile birlikte toplam akademik personel sayımız 451, idari personel sayımız 364 olmak üzere toplam 815 personelimizle 8 Fakültemiz 3 yüksekokulumuz 6 meslek yüksek okulumuz, 3 enstitümüz, 7 araştırma uygulama merkezimiz ve birde hastanemiz ile öğrencilerimize ve Yozgat halkına hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu yıl yeni açılan ilahiyat fakültemize öğrenci alımı konusunda YÖK’ten çıkan olumlu kararın ardından yıl 60 lisans öğrencisi 40 da yüksek lisans öğrencisi ile önümüzdeki aydan itibaren eğitim öğretime başlamayacağız. Ayrıca eğitim fakültemizin de bazı bölümlerinin de ek kontenjandan öğrenci alınması için YÖK’e müracaat ettik. Ayrıca yine Yozgat’ın iktisadi yapısının ihtiyaç duyduğu bir yüksek okulu olan 4 yıllık Hayvansal Üretimi Yüksek Okulu bakanlar kurulu kararıyla resmen kurulmuş olup buranında teşkilatlanmasını en kısa sürede tamamlayarak eğitim ve öğretime başlamış olacaktır” dedi.
Fiziki olarak da büyük bir gelişme içerisinde olduklarını vurgulayan Rektör Uçar,”Şunada kullandığımız kapalı alanımız ise 141 bin 266 metre karedir. 15 Aylık dönemde fakültelerde mühendislik ve mimarlık fakültesinde geçen yıl BİO sistem mühendisliği öğrenci aldı bu yıl yine öğrenci alımına devam ediyor. Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulumuz bilgisayar programcılığı bölümüne geçen yıl öğrenci aldı sağlık hizmetleri meslek yüksek okulumuzun çocuk gelişimi programı ve ziraat fakültesinin tarla bitkileri bölümü öğrenci alarak eğitim öğretimine başladı. İlahiyat fakültemiz öğrenci alacak kılavuzda da yer aldı .Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulumuzda Bahçe Tarımı, Yozgat meslek yüksek okulunda bilgisayar tasarım ve animasyon programına öğrenci alınması için ek kontenjandan beklentimiz var. Eğitim fakültesinde yine fen bilgisi öğretmenliği için YÖK’ten olumlu kararın çıkmasını bekliyoruz. Yer köy adalet meslek yüksek okulunda adalet programının ikinci öğretimi açıldı ayrıca sosyal güvenlik programının onayı beklenmektedir. Sağlık hizmetleri meslek yüksek okulunda bu yıl yaşlı bakımı programına öğrenci alıyoruz” diye konuştu.
İlçelerde de yüksek okul inşaatlarının devam ettiğini ifade eden Rektör, “İlçelerimizde yapılan yüksek okulları anahtar teslimi öğrenci yurtlarıyla, öğretim üyesi lojmanlarıyla tamamen yapılmış eksiksiz yüksek okul istiyoruz. İlçelere bina yapılıyor, öğrenci yurt öğretim üyesi ev bulamıyor bu tür sıkıntıları ortadan kalkmasını istiyoruz” dedi.
Yozgat’ın ihtiyaç duyduğu Tıp Fakültesinin Morfoloji binası ve ayrıca yeni hastane binası ile ilgili projelendirme çalışmalarının yapıldığına değinen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, “Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ve Araştırma hastanesi 2013 yatırım programına alınması neticesinde inşaatının başlatılarak Yozgat’ın modern bir araştırma hastanesine kavuşması çalışmaları sürdürülüyor. Üniversite hastanesinin yapılması bölge insanı açısından çok önemlidir. Tıp Fakültesi ve hastanesi Yozgat büyük katkı sağlayacaktır. Üniversitemizin bu çalışmalarının yanında daha pek çok proje ve çalışmaları bulunmaktadır” şeklinde konuştu.
Basın toplantısına Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Genel Sekreter Vekili Levent Şimşek katıldı.

İzmir
 Haberleri

Editör: TE Bilişim