Buca'da İklim Krizine Karşı Güç Birliği Oluşturuldu Buca'da İklim Krizine Karşı Güç Birliği Oluşturuldu
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne ait proje kapsamında yer alan etkinlikte, Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Buca Engelliler Derneği üyeleri “Hayatı paylaşmak için engel yok” adlı yürüyüşü gerçekleşti. Bucalı engelli vatandaşlara verdiği önem ve değerle öne çıkan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da eşi Oya Tatı ile birlikte yürüyüşe katılarak destek verdi. Yürüyüşte, engelli vatandaşların kaldırımlarda daha rahat hareket edebilmeleri ve karşıdan karşıya geçebilmek için kendilerine ayrılan eğimli yolların kapatılmaması için "Kaldırım işgaline son" denilerek, bu amaçla hazırlanan afişleri astılar.

Başkan Tatı’nın önderliğinde belediye önünden hareket eden tekerlekli sandalyeli vatandaşlar, yol üzerisindeki esnafı tek tek ziyaret etti. Dükkan önlerine bırakılan ve kaldırım işgali yaparak engellilerin rahat hareket etmelerini engelleyen esnafa uyarıda bulunan Başkan Ercan Tatı, bu hayatta sadece kendilerinin değil engelli vatandaşların da yaşadığını, onların haklarına karşı saygılı olunması çağrısında bulundu.

Tatı, şöyle konuştu: “Buca Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hakkını korumak için bir ilki başlattık. Zabıta Müdürümüz Zehra Albayrak tarafından geliştirilen projeyle Buca’dan başlattığımız uygulama tüm İzmir’e hatta Türkiye’ye örnek bir çalışma olacaktır. Biz kimseyi engelli ya da engelsiz olarak ayırmıyoruz. Herkese eşit olarak davranacak proje ve uygulamalara imza atıyoruz. Zabıta ekiplerimiz gün içersinde esnafımızı kaldırım işgaline karşı uyarılar yapıyor. Ancak burada hassas olduğumuz durum kaldırım işgalleriyle birlikte engelli kardeşlerimizin geçiş alanlarının kısıtlanmasıdır. Biz bu kısıtlanmalarla birlikte, kaldırım işgallerine son vererek engelli vatandaşlarımız daha rahat nefes almalarını sağlayacağız.” Yürüyüşe Buca Engelliler Derneği Başkanı Kamuran Parıltı ve dernek üyeleri, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik ile çok sayıda duyarlı vatandaş katılarak, yanlarında getirdikleri kaldırım işgalleri konusunda uyarıda bulunan afişleri dükkanların camlarına yapıştırdılar.

Editör: TE Bilişim