Buca Belediyesi Miniklere Hayvan Sevgisi Aşılıyor Buca Belediyesi Miniklere Hayvan Sevgisi Aşılıyor
Buca sınırları içersinde yer alan 44 okuldan 88 öğretmenin davet edildiği eğitim programına Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yaşar, Çevre İşleri Müdürü Sakine Akyüz, ÇEVKO Vakfı İletişim ve Eğitim Müdürü Dilek Özcanlı Uslu ve çok sayıda duyarlı vatandaş katıldı.

Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Temizlik İşleri Müdürü Ali Yaşar gerçekleştirdi. Yaşar, Buca’nın daha temiz, modern ve bilinçli bir toplum olma yönünde hızla ilerlediğini ve çöplerin ayrıştırılması konusunda da bilinçlendirileceğinin altını çizdi. Ambalaj atıklarının çöp olmadığını vurgulayan Yaşar, “ Buca’da atıklar toplanıyor ve geri dönüşüme kazandırılıyor. Neyin çöp, neyin ambalaj atığı olup olmadığını bizler bilebiliriz ama halkımızı da bilinçlendirmeliyiz. Bu amaçla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Değerli eğitimci kardeşlerimizi de bu konuda ağırlıyoruz ve sizlere aktarılacak bilgileri minik çocuklarımıza anlatınızı istiyoruz. Daha duyarlı ve bilinçli bir toplumu her birlikte yaratmış oluruz” dedi.

ÇEVKO Vakfı’nın eğitim programı kapsamında, ÇEVKO Vakfı İletişim ve Eğitim Müdürü Dilek Özcanlı Uslu, ambalaj atıklarının çöp olmadığını her birinin geri dönüşebilen doğal birer kaynak olduğunu anlattı. Uslu eğitmenler aracılığı ile öğrencilere ulaşıldığını vurgulayarak, “ Geri dönüştürülen 1 ton cam atık ile 100 litre petrol tasarrufu sağlanıyor. 1 ton kağıt ve karton atık ile 17 ağacın hayatı kurtuluyor. 1 metal içecek kutusundan ise 100 Watt’lık bir ampul 20 saat çalışabiliyor” diye konuştu.
İzmir ÇEVKO Vakfı ummalı çalışmalarından dolayı da Başkan Yardımcısı Ali Yaşar’a teşekkür plaketi taktım ettiler.

Editör: TE Bilişim