Buca’da Kosova Bağımsızlık Parkı Açılıyor Buca’da Kosova Bağımsızlık Parkı Açılıyor
 Açılışa, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekillerinden Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Buca Muhtarlar Derneği, Buca Engelliler Derneği, Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve mahalle sakinleri de katıldı. 
Toplam 5 bin 367 metrekare kapalı alana sahip olan ve 5 milyon 744 bin lira İhale bedeli olduğu belirtilen yarı olimpik yüzme havuzunun havuz bölümünde 300 kişilik seyir trübünü, konferans ve tiyatro salonu, fitness salonları, bir adet sauna ve hamam da yer alacak.
Açılışta konuşan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, olimpik havuzun sadece yüzme amaçlı değil tiyatro ve gösterilerin de sergilendiği bir mekan olacağını belirterek, "Kültür Müdürlüğü kullanımı için planlanmış 6 adet 30metrekarelik eğitim odası, 2 adet 70 metrekarelik çalışma atölyesi, sergi mekanı ve eğitmenlere ait odalar ile müdürlük ofisi, 2 adet çok amaçlı aktivite alanı, 50 araçlık otopark, belediye birimleri için çalışma ofisleri bulunmaktadır" dedi.
Öte yandan temeli atılmayan yarı olimpik yüzme havuzuyla ilgili soruşturma evraklarının gelmesini eleştiren Başkan Tatı, daha temeli atılmayan havuzla ilgili soruşturma başlatılmasını anlamanın güç olduğunu savundu ve şunları söyledi: "Sevincimize ortak olmak isteyenlerin mutluluk mesajlarını aldık. Herkes bizim yaptığımız çalışmalarda başarılarımızı diledi. Biz daha temel atmadık. Onu atmak için bir aradayız. Biz her soruşturmaya açığız. Şu an bile Belediyemizde kaç müfettiş var bilmiyoruz. Onlara alıştık 3- 4 tane oda açtık gelsinler incelesinler. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, Cumhuriyet Rant Partisi değiliz. Biz rantın peşinden koşanlardan değiliz, halkın arkasından gidenlerdeniz. Bizim önümüzü halk açıyor, rant açmıyor. Tüm hesaplarımızda açıktır. Bu kadar neden bunu söylüyoruz. Soruşturmaya zaten açığız. Zaten 3,5 yıldır soruşturuluyoruz. Hepimizin başına geliyor, ama daha temeli atmadık. Yazısı burada. Heralde daha temeli attık binası bitti zannettiler de soruşturma açıyorlar. Daha temeli atmadım. Şu yazılarda imzası olan arkadaşlarımı açılışa davet edeceğim. Çocuklarını ve torunlarını buraya getirsinler. Bizim nasıl ki hedefimiz, Şirinyer’de Buca’da çocuklarımıza ücretsiz yüzme öğretmekse, onların çocukları da bizim çocuklarımız. Ama şu imzayı atarken yürekleri sızlayacak. Burada tuz kokmuş arkadaşlar. Belki tuzda yoktur ama bunlar bizi yıldıramaz. Her türlü hesabımız açık, arkamızda halk var, önümüzde aydınlık var. Bizim aydınlığımız Cumhuriyet’in aydınlığı, bizim aydınlığımız sahte ışıklar değil. Hiçbir şey bizi yıldıramaz. Biz yüzme havuzumuzu yapacağız ve açacağız."
Tatı, veremeyeceği hesap olduğunu kaydederek, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Biz bu gelen yazılara şimdi olduğu gibi bundan sonra da alışacağız. Bu yazıyı imzalayanlar sadece ellerinde kılıç olanlar. Kalemi kılıç olarak kullananlar. Gerçekten büyük bir yüreklilikle inanıyorum yukarısının bundan haberi yok. Kendini kraldan çok kral zannedenler. Ama biz buradayız ben Ercan Tatı olarak bütün hesaplarım açık. Buca Belediyesi de ordadır. Aldığım nokta bellidir 30 Milyon TL borç, ama halen daha kaç para borç bıraktığını bilmeyen bir belediye başkanı da televizyonlarda. 30 Milyon lira borcumuz 14 Milyon liraya inmiştir. Yaptığım yatırımlar ordadır yapacaklarımızda muhtarlarımızla, Kent Konseyimizle sizlerle beraber daha büyük açılışlarla ilçemizi daha yaşanabilir hale getirmek için hep beraber omuz omuza çalışacağız arkadaşlar."
Tatı'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen ve Tatı'ya tam destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam da konuştu: "1967 yılında Gürçeşme Ortaokulunun ilk öğrencisiydim. 1. sınıfı Cengiz Topel ilköğretim okulunda okuduk. 2. sınıfında Cengiz Topel ortaokulunda okuduk ve Gürçeşme Ortaokulunun ilk mezunlarında biriyim. O yüzden çok duygulandım ve Belediye Başkanımıza, çok amaçlı olimpik bir yüzme havuzu ve çok amaçlı sosyal tesisi de bu bölgeye yaptığı için kendisini kutluyorum ve kendisini yürekten kucaklıyorum, başarılar diliyorum. Sayın Belediye Başkanımızı sine vizyonda izlerken 3 yılda yaptıklarını burada görünce hayretler içerisinde kaldım. 3 yılda belki 2 dönemde, 3 dönemde yapılacak işleri 3 yıla sıkıştırıp da bu kadar güzel hizmetler üretmesinden dolayı da hem Buca Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarımıza ve bürokratlarımıza da çok teşekkür ediyorum."







Editör: TE Bilişim