Buca Belediyesi Okuma Yazma Kurslarına Büyük İlgi Buca Belediyesi Okuma Yazma Kurslarına Büyük İlgi
Buca Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası kutlamaları geceli gündüzlü etkinliklerle sürüyor. Elma şekerli, balonlu, pamuk helvalı kutlamalarda ilçedeki anaokulları ve ilköğretim okulları yoğun ilgi gösterirken, aydınlatılan sokak gece de çocukların ilg odağı oldu. Buca Belediyesi Başkanı Ercan Tatı, ulusal günlerin daha görkemli bir biçimde kutlanması için hayata geçirilen Oyun Sokağı Projesi’nin, ünümüzdeki yıl genişletilerek birçok sokakta birden yapılması için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Sokakta çocuklarla sohber eden Başkan Tatı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Başkan Tatı, çocukların Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyeti kuranları unutmaması için çabaladıklarını ifade etti.

ENGELLİLER DANS ETTİ
Buca’daki Oyun Sokağı’da Çakabey İlköğretim Okulu özel alt sınıfı ve Buca Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelliler de keyifli anlar yaşadı ve yaşattı. Engellilerin sergiledikleri dans gösterisinin yanı sıra anaokulları da sokakta palyaçolarla eğlendi. Tiyatro, resim, müzik gibi güzel sanatlar çalışmaları yaptılar. Ellerini boyayıp, duvara el izlerini ve isimlerini yazdılar.
Dokuz Eylül Üniversitesi ve Buca Liseliler Mezunları Derneği’nin de katkı koyduğu şenlikler, 23 Nisan gününe kadar sürecek.


Editör: TE Bilişim