Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir'den Birlik Çağrısı Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir'den Birlik Çağrısı
İl Başkanı Bayır ve İlçe Başkanı Bozdağ hiçbir şeyin üstünün kapatılmadığını, dosyaların ellerinde olduğunu belirterek, tüzükte yer alan maddeler doğrultusunda gereğinin yapılacağını söyledi.
Buca Belediyesi’nin 3 yıllık çalışmalarını değerlendirdiği ve Buca Atlı spor Kulübünde gerçekleştirilen toplantıya, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ, gazete ve televizyon temsilcileri ile çok sayıda gazeteci katıldı. Buca Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis toplantısında faaliyet raporunun 16 kabul, 15 ret oyuyla geçmesinin ardından CHP grubunda ve mecliste çıkan tartışmalar, Buca Belediyesi’nin 3 yıllık değerlendirme toplantısında da yine Başkanların gündeminden düşmedi. Değerlendirme toplantısında konuyla ilgili konuşan Başkan Ercan Tatı, meclis toplantısındaki oylama sonuçları ile sonrasında yapılan tespitin birbirini tutmadığını belirterek, “04.04.2012 tarihindeki yapılan tespitte 32 katılım ve 16 kabul, 16 ret oyu olduğu anlaşılmıştır. Açık oylama yapıldığı için, 16 ret-16 kabul oyunun olduğu eşitlik durumunda meclis başkan vekilinin ret yönünde oy kullanması, 17 ret-16 kabul anlamına gelmediği gibi, meclis başkan vekilini ret oyu yönünde çoğunluk sağlanması faaliyet raporunun reddi anlamına gelmemektedir” dedi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, görev yaptığı 3 yıllık süre içinde Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile birlikte omuz omuza çalışarak Buca ilçesinde çok şeyi değiştirdiklerini, yeşil alanları yüzde 100 arttırdıklarını belirtti ve üstü kapalı pazaryerlerinin ilk defa 1971 yılında gündeme geldiğini ve kendisinin görev aldığı dönemde hayata geçtiğine de dikkat çekerek, “Kadına şiddete hayır eylemlerimizle kadınlarımıza, meşaleli yürüyüşlerimizle de cumhuriyetimize sahip çıktık. Bugüne kadar okullarımıza ve eğitime verdiğimiz önem ve destek bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir” dedi. ‘3 Fidan Anıtı’nın açılış müjdesini veren Tatı, 6 Mayıs 2012 tarihinde Betontaş Pazaryeri yanında yapılacak açılışın Ataol Behramoğlu, Rutkay Aziz ve Tarık Akan gibi isimlerin yanı sıra Deniz Gezmiş’in ağabeyinin de katılımıyla gerçekleşeceğini söyledi. Mayıs ayı ortalarında faaliyete geçmesi beklenen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açılışını da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirebilmek için CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’dan destek istedi.
“İddiası olana 29. oy benden!” Değerlendirme toplantısında faaliyet raporuna ilişkin kanundaki özel hükme göre, 4’te 3 nitelikli çoğunluk sağlanamadığı yani 29 ret oyu verilmediği için 2011 yılı faaliyet raporunun kabul edilerek yeterlilik kararının alındığını belirten Ercan Tatı, “İddiası olan varsa buyursunlar, 28 oy bulsunlar. 29. oyu ben vereceğim” diyerek tepki gösterdi. Göreve geldiği günden bu yana Buca Belediyesi’nin 30 trilyon olan borcunu 14 trilyona indirdiğini hem de bu borçları öderken halka hizmet ettiğini dile getiren Tatı, “O gün bunlar borç sayılmaz diyenler, göreve geldikten 48 saat sonra gelirlerime el koydular. Ben diğer başkanlar gibi kasası dolu bir belediye değil, borcu belli olmayan bir belediyeyi devraldım. Benim Cumhuriyet Halk Partisi, çalmam, çaldırmam. Meclisteki CHP’li bazı arkadaşlar benim şahsıma muhalefet olsalar ne olur? Bu beni değil, partimi yıpratır. Bazılarının ayağına bastıysam, bazı tekliflerine bire bir ret kararı verdiysem ne mutlu bana bunlar oluyor. Ben halkın içinden geldim, oyumu kimden aldığımı biliyorum” diyerek tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.
Bayır: “Dosya bende gereği yapılacak!”
Meclisteki muhalif CHP’lilerle ilgili dosyanın kendisine bir defa geldiğini ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, “İl yönetiminde bir komisyon oluşturduk. İl yönetimindeki hukukçu arkadaşlarımız muhalefet eden arkadaşları il yönetimine davet ederek kendilerini dinledi ve ifadelerini aldı. Belediye başkanımızın da ifadelerini aldık. Şu anda disiplin süreci devam ediyor. Bu olay bu arada gelişti. Şu anda dosya bende. Gereği yapılacaktır. Kimse merak etmesin. En son olayla ilgili dosya ise bana gelmedi” dedi. CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ ise, “CHP’de herhangi bir üye kayıt altına alındığında partinin hiyerarşik yapısını da kabul etmiş demektir. Kimler partinin tüzüğüne uymuyorsa tüzük ne gerekiyorsa uygulanır” diyerek kimsenin kuşku duymaması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim