Buca Belediye Başkanı Kılıç, Görevinin Başında Buca Belediye Başkanı Kılıç, Görevinin Başında
 Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Eski Buca Stadı ile Yeni Buca Stadı'nın üst yapısıyla takas etme taleplerini ret ettiğini söyleyerek, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, imar planlarında park olarak görünen alanın stat olarak kullanılmasın da ısrar etti. Buca Belediye Başkanı olarak Buca halkının bana verdiği sorumluluğu biliyor ve bu sorumluluk gereği yeni bir De Jongh köşkü olayı yaşamak istemiyoruz. Buca halkının malı, Buca halkının kullanımına açılmalı. İlk başta yarı açık cezaevi görünümdeki stadın yasal olmayan duvarlarını yıkarak alanı halkla bütünleştirdik. Duvarların yasal olduğunu iddia eden varsa da çıkarsın evraklarını göstersin. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne de seslenmek istiyorum. Bize 3 yıldır cevap vermezken, duvarları yıkınca 3 dakikada bizi savcılığa verdiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Gerçekten çok hızlı çalışıyorlarmış” dedi.




“YAPILAN İŞ KABUL EDİLEMEZ”
Mülkiyeti Spor Müdürlüğü'nde olan Buca Stadı'nın yola bakan çevre duvarlarının dün gece kendilerinden izin alınmadan Buca Belediyesi ekiplerince yıkıldığını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, "Biz müdürlük olarak statta tespit çalışmalarımızı yaptık. Konuyla ilgili gerekli yasal girişimlerde de bulunarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na da başvurduk. Savcılar da yarın stadı incelemeye gidecek. Konu hakkında İzmir Valisi Cahit Kıraç ve ilgili kurumları da bilgilendirdik. Stat çevresine asılan afişler de ise Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın 'Buca Stadı Bucalılarındır' yazısı var. Bu statta zaten Bucalı gençler antrenman yapıyor. Yapılan bu iş kabul edilemez” diye konuştu.
Ayrıca Buca Stadı'nın kullanımıyla ilgili kendilerine Bucaspor yönetiminin talepte bulunduğunu açıklayan Kaplan, “Bucaspor yönetiminin, stadın kullanımı konusunda bize resmi talebi oldu. Bu konuda yazışmalarımız devam ediyor. Bizim amacımız sadece gençlere spor yaptırmak ve tesisleri kullanmalarını sağlamak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim