Bucalılar Öykü Arin ve Tüm Lösemililere Umut Oldu Bucalılar Öykü Arin ve Tüm Lösemililere Umut Oldu
Belediye, bünyesinde kurduğu bir ekiple 4 farklı kesimden toplanan çöpler 18 kategoriye ayrılarak çöp envanteri oluşturuluyor. Bu sayede çöplerin türü belirlenerek, toplama ve ayrıştırma konusunda yeni bir strateji belirlenecek.

Buca Belediyesi, çöp ayrıştırmak ve geri dönüşüme kazandırmak adına başlattığı projelere bir yenisini daha ekledi. Belediye, bünyesinde kurduğu bir ekiple belirlenen bölgelerden topladığı çöpleri ayrıştırıyor ve envanter çalışması yapıyor.

Bu çalışmalar sonucunda elde edilen verilerle çöp toplama ve ayrıştırma stratejisi belirlenerek gereksiz depolama maliyeti ve çevre kirliğinin önüne geçilmiş olacak. 

2007 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre hareket edilerek yapılan çalışmalar sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz olmak üzere yılda 4 kez yapılacak.

“DEPOLAMA MALİYETİ AZALACAK”
Yapılan bu çalışmalar neticesinde çöp toplama zamanlarının daha düzenli hale getirilebileceğini ve depolama alanları için harcanan maliyetin ciddi oranda azaltılabileceğini belirten Buca Belediyesi Çevre Danışmanı Eyüp Ayhan Balın, “Entegre atık yönetimi çalışmaları için etüt çalışmalarına başladık.

Düşük, orta, yüksek gelir gruplarının yaşadığı alanlardan ve çarşı merkezinden aldığımız atık numunelerini içeriklerine göre geri dönüşüme uygun, organik atık gibi 18 kategoriye ayırıyor, Buca atıklarının karakteristik özelliklerini belirliyoruz.

Çalışmalar sonunda Buca’da günde toplanan 500 ton atığın ne kadarını depolama alanına göndermeden değerlendirebileceğimizi öğreneceğiz. Bu sayede Buca’nın toplama ve taşımaya ayırdığı bütçenin düşürülmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim