Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti

BUCA Belediyesi Bilim Sanat Merkezi (BSM) öğrencisi Güney Niyazier,  Çin'in Wuhan şehrinde düzenlenen Çin Uluslararası Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Yarışması'nda Türkiye’yi temsil ederek dünya ikincisi oldu. Böylelikle Buca Bilim Sanat Merkezi, dünyanın en büyük araştırma proje yarışması Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda (INTEL) Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandığı gibi, proje de 2 bin dolar para ödülüne layık görüldü.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç tarafından Kızılçullu Köy Enstitüsü ruhunu canlandırmak, gençleri ve çocukları bilimle buluşturmak amacıyla hayata geçirilen Buca Bilim Sanat Merkezi uluslararası alanda başarıdan başarıya koşuyor.

BSM öğrencilerinden Güney Niyazier, proje danışmanı Dr. Meltem Gönülol Çelikoğlu rehberliğinde Çin Bilim ve Teknoloji Kurumu tarafından düzenlenen Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Yarışması’nda ülkemizi temsil etti. Liseli öğrenci Niyazier,  mühendislik alanında hayata geçirdiği “Akıllı Elektronik Burun Sisteminin Geliştirilmesi ve Akciğer Kanseri Tanısında Kullanılması” adlı çalışmasıyla yarışmada dünya ikincisi oldu.

Öğrenci böylelikle dünyanın en büyük araştırma proje yarışması Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda  (INTEL) Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

TÜRKİYE TEMSİLCİSİ BUCA BİLİM SANAT MERKEZİ

Buca Bilim Sanat Merkezi, gençlerin ve çocukların bilim, teknoloji, sanat yönünden gelişimlerini desteklemek, bilgiye ulaşmalarını, üreten bireyler olmalarını, elde ettikleri bilgileri uygulamalarını ve bu sayede vizyon sahibi, geleceğe hazır bireyler olarak yetişmelerini sağlama amacıyla Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç tarafından hayata geçirildi.

Kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslararası pek çok yarışmaya katılan Buca Bilim Sanat Merkezi, dünya çapında 60 ülkedeki yarışmanın Türkiye temsilciliği görevini de yürütüyor.  Merkez,  Çin’deki organizasyonun Türkiye’deki tek temsilcisi ve yetkilisi konumunda bulunuyor.

Editör: Ajans Ekip