Buca'da miting gibi çifte açılış Buca'da miting gibi çifte açılış
Buca’nın ilk kapalı pazaryerlerini inşa eden, uzun yıllardır süren trafik sorununa neşter vuran, eğitime yeni bir yüz kazandıran, halkın her zaman yanında yer alan Başkan Ercan Tatı, Buca’ya bu kez de Yarı Olimpik Yüzme Havuzu kazandırmanın gururunu yaşıyor.
Yapımı bir yıl süren ve açılışına sayılı günler kalan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun ilk misafirleri Bucalı Muhtarlar, Buca Engelliler Derneği ve Buca Kent Konseyi Üyeleri oldu. Başkan Tatı, kurmayları eşliğinde misafirlerini toplam 5 bin 367 metrekare kapalı alana sahip çok amaçlı tesisinde ağırladı. Yüzme havuzu dışında içerisinde, konferans salonu, spor salonları, vatandaşların ücretsiz faydalanabileceği aktivite salonları da barındıran merkezin konferans salonunda muhtarlar, kent konseyi ve engellilerle buluşan Tatı, katılımcılara hazırladığı sunum ile de 4 yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Görevi 38 milyon TL borç ile teslim aldığına değinen Tatı, bu borcu yatırımlar yaparak 14 Milyon TL’ye indirdiklerine de değindi. Başkan Tatı, parkları, yeşil alanları, altyapı yatırımlarının yanı sıra, kültürel ve sosyal çalışmaları içeren bir sunum yaptı.
“38 MİLYON TL BORCA RAĞMEN BİRÇOK YATIRIM”
Başkan Ercan Tatı, içerisinde yüzme havuzu barından 9 katlı ek hizmet binasının daha ilk olduğuna ve Buca’nın çeşitli bölgelerine yenilerinin de inşa edileceğini müjdeledi. Tatı, şunları söyledi:
“Buranın temelini atıyorum. Temel atmaya gelirken bir bakıyorum elimde bir evrak ‘yaptığınız yüzme havuzu ile ilgili tüm evrakları savcılığa getirin’ ya daha temel atıyorum. Ama neden? Biz bu temeli Mart sonunda atacaktık. O oldu, bu oldu vesaire bir şeyler oldu ertelendi. Bunlar şey düşündü herhalde, ‘Bunlar nasıl olsa ortasına gelmiştir, tam ortasında bunu durduralım.’ Havuz burada, salon burada. Şimdi emeği herkese çok teşekkür ederim. Ufak tefek eksiklikler var. Yaklaşık üç dört günlük daha işimiz var. Ama ben özellikle bu ilk günü hiç kimse görmeden sizlerin görmesini istedim.”
MALİYE BAKANI’NIN ÖNÜNDE
Başkan Ercan Tatı, ilçeyle çok daha büyük kapalı salon kazandırmak istediğine de dikkati çekerken, “ Bizim asıl yapmak istediğimiz tiyatro ve sinema salonu şahin tepesi diye anılan bölgemizdedir. Burada 3 bin 3 bin 500 kişilik kapalı bir tiyatro, en az 350-400 metre sahnesi olan bir alanı olacak. Bu projeyi yapacağımız alanın tahsisini istedik. 4yıl 3 aydır maliye bakanının önünde onay bekleyen bir projedir. Ona rağmen burada 300 kişilik tiyatro ve sinema salonu yapmayı başardık. Olimpik bir yüzme havuzumuz var, 9 katlı binamız var. Ve de burası gerçek” dedi.
Önceki dönemde yaklaşık 9 trilyon lira harcanan ancak kullanılamayan Yıldız mahallesi’nde “kağıt üçerinde” bir kültür merkezinin bulunduğunu da hatırlatan Başkan Tatı, “ Biliyorsunuz evrak üzerinde bir tane daha tiyatrolarımız var, sinemalarımız var. Ama burası bir gerçek. Kağıt üzerinde değil. Binamız tüm ilçemize hayırlısı olsun. Ve bu yetmeyecek. Bu tiyatro salonu kesinlikle yetmeyecek. 2 tane 3 tane daha sırada. Bir tanesi Gediz’de yapılan temeline genel başkanımızla atacağımız proje, başladık. Daha büyüğünü yapağız, olimpik bir yüzme havuzu daha yapacağız İzmir’den çok fazla talep gelecek sadece Buca’dan değil bunları da biliyoruz. Ve bunları da bilerek yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, sunumun ardından katılımcılar ile birlikte tesisi gezdi. Açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı tesisi gezen misafirler Başkan Tatı’ya tam not verdi.


Editör: TE Bilişim