Geçtiğimiz günlerde Yıldız Mahallesi’nde bulunan çocuk parkının yakılmasının ardından vandallar bu defa da parklardaki su fıskiyelerine zarar verdiler. Vandallara artık durmaları konusunda çağrıda bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç “ Tüm bu hizmetler vatandaşlarımızın vergileri ile yapılıyor. Burada hepimizin kazançlarından kesilen vergiler var. Yani hepimizin alın teri var. İnsan kendi malına zarar verir mi? “diye konuştu. Buca Belediyesi tarafından kentin pek çok noktasında yeşil alanlar yaratmak ve çocuklara oyun alanları sağlamak amacı ile hizmete sunulan parklar vandalların hedefi halinde. Parklara saldıran kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, bölge halkının nefes alabileceği, çocukların oynayabileceği bu alanlara büyük zarar veriyor.

SU ZAMANLAYICI SAATLERİ KIRIYORLAR

Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı

Geçtiğimiz ay Yıldız Mahallesi’nde bulunan Şemsiyeli Parkı yakan vandallar ilçenin çeşitli mahallelerinde bulunan parklardaki su fıskiyelerini ve zamanlayıcı su saatlerini kırmayı sürdürüyor. Vandallar bununla da kalmayıp salıncaklara ve banklara da zarar veriyor. Halkın vergileri ile yoğun emekler harcanarak vatandaşın hizmetine sunulan parkların sürekli olarak vandalların hedefinde oluğunu söyleyen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Çok üzgünüz. Bu kötü durumla sürekli karşılaşıyoruz. Bunu yapanlar bilmiyorlar mı tüm bu hizmetler onların vergileri ile yapılıyor.

Tüm bu parklar vatandaşın ortak malı. Burada herkesin alın teri var. Bizler hizmete açıyoruz, bakımını yapıyoruz ama kimin parasıyla yapılıyor? Halkımızın parasıyla, hepimizin kazançlarından kesilen vergilerle yapılıyor. İnsan kendi malına nasıl zarar verir? “ diye konuştu.

Editör: Ersin USTA